Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kant-en-klare gemaksproducten

Marktkansen voor Colombiaanse bioproducten in Canada

Uit een marktonderzoek van Pro Colombia is gebleken dat Canadese consumenten behoefte hebben aan gezonde, voedzame bioproducten, zoals Colombiaanse goudbessen, die rijk zijn aan vitamine A en C en volop vezels en anti-oxidanten bevatten.

Volgens het onderzoek vergrijst de Canadese bevolking en zijn de inkomens gestegen. Daarnaast heeft er een demografische verschuiving plaatsgevonden als gevolg van de instroom van immigranten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika, waardoor de vraag gestegen is.

Biologische fruit is populair en dit geldt met name voor aardbeien, bananen, kiwi's, sinaasappelen, appelen, mango, guave en ananas.
Ook biogroenten doen het goed, waarbij geschilde wortelen, sla en groentemixen het populairst zijn. Bovendien worden gemaksproducten goed ontvangen op de Canadese markt wat mogelijkheden biedt voor bioproducten die ook nog eens praktisch zijn. De culturele diversiteit van deze markt schept eveneens kansen voor de export van exotische AGF. 

De Canadese consument koopt producten graag in portieverpakkingen die handig mee te nemen zijn. De kleinere gezinsgrootte heeft een impuls gegeven aan de afzet van dit type verpakkingen. Naar schatting zijn drie van de vier versproducten, die in Canada verkocht worden, geïmporteerd. In de zomer- en herfstperiode is de concurrentie van lokale producten echter groot. 

De afzet van bewerkt fruit is gestegen, terwijl die van bewerkte groenten stabiel is gebleven, meldt het Pro Colombia rapport. De marktkansen voor Colombiaanse conserven, frambozen, blauwe bessen, diepvriesaardbeien, voorverpakte groenten en koelverse salades zijn dan ook goed.
Publicatiedatum: