Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gil Ben-Moshe uit de Hefervallei:

"Israël: "Dit jaar kleinere volumes van grote Orri mandarijnen"

De vraag naar de Israëlische Orri mandarijn is groot. Gil Ben-Moshe uit de Hefervallei: "De kwaliteit van onze oogst ziet er dit jaar goed uit. De volumes grote maten Orri mandarijnen zijn minder dan voorgaande jaren. We zien steeds meer kleine maten. Dit zet druk op de prijs van de grote Orri mandarijnen, vooral omdat er tegenwoordig meer vraag naar is. Het tekort aan grote maten zal echter een voordeel zijn voor de telers. De vrucht is een easy peeler, pitloos en staat bekend om haar zoete smaak. "


 
Markten
Ben-Moshe: "Onze Orri is naar heel Europa en Noord-Amerika geëxporteerd. Omdat we het fruit tegen dezelfde FOB prijzen verkopen, maakt het ons niet uit op welke markt ons fruit verkocht wordt. Tegenwoordig teelt Spanje ook Orri mandarijnen. Als we echter naar de kwaliteit kijken, hoeven we hen niet als concurrent te zien. Spanje is zelfs een van de grootste importeurs van de Israëlische Orri. De Spaanse consumenten waarderen de zoetheid van ons fruit erg. Maar je ziet ook dat de Israëlische Orri veel duurder is dan de Spaanse."
 
Euro
De zwakke euro heeft ook effect op de afzet. Ben Moshe: "De euro zet momenteel druk op de prijzen als we naar de EU exporteren. De koers is op dit moment zwak. Dit zorgt ervoor dat Europese klanten meer moeten betalen voor het importfruit. Dit zal zorgen voor een enigszins negatief effect op de consumptie, maar we geloven dat we uiteindelijk een balans zullen vinden tussen prijs en consumptie. Echter, Orri is geen exotisch fruit, het is een gewoon product. In vergelijking met de echte exoten lijdt de Orri minder in tijden zoals deze."
 
Voor meer informatie:
Gil Ben-Moshe
HEFER VALLEY EXPORT
Tel: +(972) 54 748 0990
gil@hefervalley.com
www.HeferValley.com
Publicatiedatum: