Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vreugdenhil leidt een nieuwe generatie smaakspecialisten op

Tholen - Marco Vreugdenhil is achter de toonbank geboren en voelt zich helemaal thuis tussen de fruit- en groentekistjes. Tegenwoordig steekt hij veel energie in het overbrengen van zijn vakkennis. Hij opende vorig jaar een tweede zaak, nam zes nieuwe krachten aan die hij zelf opleidt en de kneepjes van het vak leert. Aan de hand van het Vreugdenhil handboek en het Vreugdenhil kookboek leren zij de geheimen van 50 jaar Vreugdenhil vakmanschap. Om zichzelf te blijven ontwikkelen, volgde Marco een cursus communicatie en leidinggeven. Ook stort hij zich op social media om het familiebedrijf online onder de aandacht te brengen. "Je moet alles leren hoor, met vallen en opstaan", lacht hij vrolijk.


Marco Vreugdenhil

De winkel in de Karel Doormanstraat (hartje centrum Rotterdam) is al vijftig jaar een vertrouwd beeld. Pa en ma Vreugdenhil startten hier hun winkel, gericht op het totaal. De zaak is bekend geworden om haar primeurgoed. "De mensen liepen om, om bananen en paprika's te zien." Die exclusiviteit bestaat eigenlijk niet meer, vertelt Marco. Er is dan ook geen handel die voor Marco lastig te verkrijgen is. "Wanneer je vandaag bestelt, heb je morgen kersen."



In de huidige winkel staan de diverse salades om uit te kiezen en langs de wanden houten kistjes voor zelfbediening. Achter de toonbank de groentespecialist die meedenkt en de klant suggesties geeft. Naast groente en fruit, zijn er vleeswaren, zuivelproducten, broodjes en delicatessen te verkrijgen. "In de omgeving zijn er kantoren en hier is het tussen elf en drie uur altijd druk", vertelt Marco. Deze winkel levert ook aan bedrijven in het centrum van Rotterdam: werkfruit, lunches, maaltijden. Er is veel mogelijk bij Vreugdenhil. "De andere winkel in de Lusthofstraat (Kralingen) richt zich voornamelijk op groente, fruit, salades en maaltijden. Daar ligt de piek tussen half drie en zes."



In de vijfendertig jaar dat Marco in het vak zit, heeft hij veel zien veranderen. De opkomst van biologische producten, de stijgende vraag naar streekproducten. Het aanbod wordt steeds groter. Wat traditie blijft, is dat Vreugdenhil het assortiment zorgvuldig samenstelt. "Iedere dag ga ik zelf de grossiers en groothandels af. Kwaliteit wil ik proeven. Mijn leveranciers weten inmiddels wel dat ik de lat hoog heb liggen."


Altijd wat te doen, spruitjes worden tussen de bedrijven door geschoond











Voor meer informatie:
Vreugdenhil
Marco Vreugdenhil
Karel Doormanstraat 360
3012 GR Rotterdam
T: 010 - 413 35 13

Lusthofstraat 62b
3061 WG Rotterdam
T: 010 - 818 47 37
info@vreugdenhilfruit.nl
www.vreugdenhilfruit.nl