Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retailtredns Canada 2017

Engelsen eten meer spruiten

IGD prijst Agrokor-vestigingen aan
IGD heeft een vestiging van Konzum en een Mercator-winkel toegevoegd aan een lijst van veelbelovende winkels in 2017. Beide ketens vallen onder de Kroatische Agrokor Group. Volgens IGD kunnen de beide winkelformats als een voorbeeld kunnen worden gezien voor moderne retailconcepten. Naast Mercator Šiška en Konzum Radnička worden ook winkels genoemd in steden als Sydney, Toronto, Buenos Aires en Sjanghai. Super Konzum Radnička werd eind vorig jaar geopend, terwijl Mercator Šiška eind juli van dit jaar in bedrijf ging.

Auchan Holding krijgt 2016 FAS Grand Prix
Auchan Holding heeft de onderscheiding 2016 FAS Grand Prix gekregen. De reden hiervoor is het aandeelhoudersprogramma van Auchan, dat specifiek bedoeld is voor werknemers van de keten. Auchan werd voor het eerst genomineerd voor de onderscheiding, die werd uitgereikt door de Franse minister van Economie en Financiën, Michel Sapin.




Meer consumptie van spruiten in Verenigd Koninkrijk
Er worden steeds meer spruiten gegeten door Britse consumenten. Op dit moment kent het Verenigd Koninkrijk meer consumptie van spruiten dan enig ander Europees land. De Britse spruitensector heeft nu een waarde van £650 miljoen (€771,6 miljoen). In het afgelopen seizoen was er sprake van een recordomzet. Telers als Simon Dobson van John Dobson & Son produceren moderne spruitenrassen die een zoetere en meer notige smaak hebben dan de oudere spruitensoorten, die door hun bittere smaak uit de gratie van de consument zijn geraakt. 

Price Chopper in gesprek over arbeidsconflict.
De Amerikaanse keten Price Chopper is naar verluid in gesprek met zowel huidige als voormalige werknemers over een arbeidsconflict dat al ruim twee jaar speelt. Volgens de werknemers heeft de keten verzuimd om vergoedingen voor overuren te betalen. PR-manager Mona Golub van Price Chopper heeft aangegeven dat er nu sprake is van bemiddeling tussen de twee partijen.

Canadese Loblaw voorspelt retailtrends voor 2017
Loblaw geeft een overzicht van wat voor consumententrends verwacht kunnen worden in het komende jaar.
Klik hier om verder te lezen.

Desjardins: 2017 positief voor Canadese retailsector
De Canadese retailsector gaat groeien in 2017, zo blijkt uit een voorbeschouwing over de sector van Desjardins Securities. De winst van retailketens gaat volgens Desjardins toenemen dankzij een verbeterd bruto nationaal product en de toenemende werkgelegenheid.
Publicatiedatum: