Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cuba hoopt op aardappeloogst van 25 ton per hectare

De aardappelproductie in de Cubaanse regio Ciego de Avila heeft prioriteit voor staatstelers en de coöperatieve sector. Begin november werd een start gemaakt met het poten en momenteel zijn er 340 hectare gepoor door verschillende producenten en coöperaties. In het begin werd er binnenlands pootgoed gebruikt waarna overgegaan werd op geïmporteerd pootgoed omdat dit productiever is, legt Yusvany Cardenas Benitez, vertegenwoordiger van de lokale agrarische sector, uit.

Producenten uit de regio Ciego de Avila zijn van plan 800 hectare te poten en beschikken over de middelen om de productie te verhogen ten opzichte van voorgaande jaren toen er verliezen geleden werden als gevolg van het weer. Telers hopen een gemiddelde opbrengst van 25 ton per hectare te bereiken, wat 6 ton meer is dan het vorige seizoen.

Voorafgaand aan het poten, werden meer dan 70 irrigatie-installaties opgeknapt om een efficiënte irrigatie te waarborgen zonder dat er teveel water verloren gaat aangezien de grondwatercapaciteit in de regio maar 36% is. De bedrijven, die de aardappelen telen, zijn Arnaldo Ramirez, La Cuba en El Mambi. Verder zijn er nog de coöperaties: Paquito Gonzalez, Revolucion de Octubre en Julio 26 die machinaal poten en hier ruime ervaring mee hebben.

José Alberto Gonzalez, voorzitter van Paquito Gonzalez, vertelt dat zijn coöperatie een opbrengst van 27 ton per hectare hoopt te bereiken, een opbrengst die in het verleden ook al behaald werd.
Publicatiedatum: