Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auchan breidt uit in Corsica | Conad heeft omzetgroei in 2016

Snelle groei Britse retail

Emerson's Supermarket duurzaamste retailer van VK
Voor het tweede jaar op rij is Emerson's Supermarket in Noord-Ierland verkozen tot de meest duurzame onafhankelijke retailer. Volgens de retailer is het geheim tot meer duurzaamheid onder andere een combinatie van groene energie en het verminderen van verspilling. "Duurzaamheid omvat bij ons een groot aantal aspecten, van het tevreden houden van stafleden tot duurzame energie tot het ondersteunen van lokale telers en de lokale economie," aldus een woordvoerder van Emerson's Supermarket.

Marketing-topman van Argos stapt op
De marketing director van Argos, Stephen Vowles, stapt op bij het bedrijf nu de overname door Sainsbury's aanstaande is. Vowles wil carrière maken buiten het Argos van Sainsbury's. Argos zoekt nu naar een vervanger, maar heeft nog niet bekend gemaakt wat voor impact de overname op de bedrijfsvoering van Argos zou hebben.

Michigan investeert $550.000 in supermarktsector Flint
De staat Michigan heeft beloofd om $550.000 (€527.780) aan subsidies te verlenen aan supermarkten in de stad Flint. Hiermee hoopt Michigan voor zijn inwoners iets te doen aan de drinkwatercrisis die er heerst. Het initiatief wordt uitgevoerd door de kamer van koophandel van Flint en Genesee. Een aantal supermarkten in het noorden van Flint zullen hiermee een kapitaalinjectie krijgen voor renovaties en andere verbeteringen. Daardoor moet de omgeving een verbeterde toegang krijgen tot voedingsmiddelen van goede kwaliteit.

Spar France opent vestiging in Aix-en-Provence
Er is onder het Spar-merk onlangs een supermarkt geopend in Aix-en-Provence in Frankrijk. In de aanloop naar de opening lanceerde het winkelbeheer een promotiecampagne, waarin onder andere 2.500 folders werden verspreid. Bij de openingsceremonie waren een aantal belangrijke vertegenwoordigers uit de supermarktsector aanwezig en konden onder andere verschillende producten worden geproefd. De nieuwe winkel heeft een oppervlak van 275 vierkante meter en is gericht op food-to-go en versproducten.

Auchan breidt uit in Corsica
De Franse keten Auchan is van plan om uit te breiden in Corsica. De eerste vestiging wordt opgezet in de hoofdstad Ajaccio door middel van een franchiseconstructie. De franchisenemer is een dochteronderneming van de Rocca-groep onder de naam Sarl Primo. De vestiging wordt een onderdeel van een nieuw winkelcentrum, dat ongeveer €100 miljoen zal kosten en met het einde van 2017 in bedrijf zal zijn.

Conad heeft omzetgroei in 2016
De Italiaanse supermarktketen Conad gaat 2016 afsluiten met een omzet van €12,5 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 2,6%. De groei in omzet komt overeen met de geleidelijk stijgende trend die sinds 2012 is ingezet, waardoor sindsdien de omzet is verdubbeld. Het marktaandeel van Conad beslaat 11,9%. Binnen het supermarktsegment heeft de keten een marktaandeel van 20,2%. Op dit moment heeft Conad een winkelnetwerk van 3.088 vestigingen. Dit netwerk bestaat uit 25 Conad Hypermarkten, 203 Superstores en 1.078 Conad-winkels. Verder heeft de retailgroep een aantal discountwinkels en cash & carry-vestigingen.

Snelste groei in Britse retailomzet sinds meer dan een jaar
De Britse retailomzet nam deze maand toe met het hoogste tempo sinds meer dan een jaar, aldus de Confederation of British Industry (CBI). De CBI waarschuwt echter ook ervoor dat de koopkracht van consumenten in het komende jaar af kan nemen. De maandelijkse index voor de retailomzet van de CBI nam in december toe tot 35. Dit is het hoogste punt sinds september 2015. In november van dit jaar stond deze index nog op 26. De meeste omzet werd gedraaid in kledingzaken en op bouwmarkten. De CBI verwacht dat de koopkracht van consumenten in het komende jaar achteruit zal gaan wegens de dalende koerswaarde van de pond. Vorige maand namen retailprijzen toe met 1,2%, maar dit zou met het tweede kwartaal van 2017 toe kunnen nemen tot 2,3%.

IGD inspireert 17.000 jongeren tot een carrière in de supermarktsector
Het marktonderzoeksbureau IGD heeft aangegeven dat zijn initiatief "Feeding Britain's Future" ertoe heeft geleid dat 17.000 jonge mensen een carrière in retail zijn gaan zoeken. 2.000 vrijwilligers van zo'n 300 bedrijven in de supermarktsector hebben voorlichting gegeven over de carrièremogelijkheden in de sector. Het initiatief draait om twee programma's, namelijk het Schools Programme en de Skills for Work-maand.

Toestemming voor overname van Co-op door McColl's
McColl's heeft van de Britse mededingingsautoriteit toestemming gekregen om 298 vestigingen van Co-op over te nemen. De overeenkomst werd oorspronkelijk aangekondigd op 13 juli 2016. De overname zal beginnen aan het einde van januari 2017, waarbij wordt verwacht dat het proces zal zijn voltooid met het einde van augustus van datzelfde jaar. Na de overname zal meer dan 75% van het vastgoed van McColl's uit buurtwinkels bestaan.

Metro Group publiceert verslag over bedrijfsverantwoordelijkheid
Metro Group heeft zijn jaarlijkse verslag over bedrijfsverantwoordelijkheid gepubliceerd. In dat verslag geeft de keten aan dat er significante verbeteringen qua duurzaamheid zijn doorgevoerd, nadat het bedrijf besloot om zich aan de richtlijnen te houden die zijn opgesteld volgens UN Global Compact in 2010. Het verslag laat zien wat voor verbeteringen Metro heeft doorgevoerd op het gebied van mensenrechten, werkomstandigheden, milieubescherming en maatregelen tegen corruptie.
Publicatiedatum: