Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John de Vries van De Westlandse Tuin:

“De winkel is ons visitekaartje”

Tholen - De jongste generatie in het familiebedrijf De Westlandse Tuin heeft zijn zinnen gezet op de Rotterdamse horeca en het verzorgen van versproducten en/of catering aan bedrijven. "We benaderen ze actief en vertellen wie we zijn, wat wet doen. Daar zit onze groei, de winkel is ons visitekaartje", vertelt John de Vries. Zowel aan de winkel zelf als aan de uitstalling op de stoep is veel aandacht besteed.

John, CornĂ© en Kees de Vries (vlnr)

Met veel gedrevenheid bouwen John en zijn broer Corné de groeikansen op groenten- en fruitgebied verder uit. De winkel ligt aan de rand van het centrum en midden in een volkswijk. Dat winkelpubliek zoekt niet altijd de hoogste kwaliteit en exclusiviteit, iets wat De Westlandsetuin juist aanbiedt. Maar door de locatie en door een uitgebreide mix van producten aan te bieden lukt het de familie de Vries zowel de wijk als steeds meer consumenten uit de omtrek en bedrijven te bedienen. "Als je gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder", vertelt John. Hij en zijn broer leerden het vak van vader Kees, die gehuld in blauwe stofjas de bestellingen aflevert.



De groentewinkel die in 1935 werd opgericht door opa, moet van steeds meer markten thuis zijn. Op dit moment wordt de winkel aangepast zodat het keukengedeelte flink groter wordt want alleen de losse producten leveren ze allang niet meer. Klanten willen verse kant-en-klaar maaltijden, soepen, fruitsalades, versgesneden en panklare groenten, rauwkostsalades, fruitsappen en smoothies maar ook tapasplanken en salades. "We willen alles op het gebied van groenten en fruit kunnen regelen", benadrukt John. Daarna willen ze zich verder ontwikkelen als groentespeciaalzaak. "We hebben al meegedaan aan de Groenteman van Nederland en zijn daarmee in de halve finales gekomen. Dit jaar gaan we meedoen aan Groenteman met Ster."



Wat ligt er dan bij De Westlandsetuin in de schappen? Het zijn de kwalitatieve en bijzondere producten die je niet in de supermarkt vindt: mini aubergines, boomgerijpte mango's uit Peru, cresses, Lautrec knoflook, diverse soorten paddenstoelen, kas sperziebonen van Peter Hollander (De echte Hollander), appels met gelukwensen voor Kerst en het nieuwe jaar. Zie onderstaande foto's voor een indruk van de zaak.











Voor meer informatie:
De Westlandse Tuin
Amelandseplein 60
3083 SJ Rotterdam
T: (010) 210 14 24