Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Agrico neemt afscheid van voorzitter Jan Wolthuis op ledenvergadering

Afgelopen week namen Agrico-leden afscheid van Jan Wolthuis tijdens de centrale ledenvergadering. Jan Wolthuis was de afgelopen vijf jaar voorzitter. Tijdens de vergadering werd het jaarverslag 2015/2016 besproken. Daarnaast vond er een lezing plaats van astronaut AndrÚ Kuipers.Tijdens de centrale ledenvergadering nam Jan Wolthuis afscheid als voorzitter van Agrico. Daarmee kwam een einde aan een periode van 12 jaar waarin Jan Wolthuis bestuurlijk actief was binnen Agrico. De laatste 5 jaar deed hij dit vanuit de rol als voorzitter van de co÷peratie. Jan Wolthuis nam het roer over in een turbulente periode vlak na het afstoten van de industrietak. Onder zijn betrokken leiding heeft Agrico een mooie en stabiele periode doorgemaakt. Bestuurlijk hoogtepunt was de invoering van het nieuwe bestuursmodel in de zomer van 2014. Namens de leden ontving de heer Wolthuis een beeld dat symbool staat voor verbinding. Een waarde die de Jan Wolthuis tijdens zijn voorzitterschap altijd hoog in het vaandel had staan. Als dank voor zijn grote bijdrage aan de co÷peratie is de hij daarnaast benoemd tot lid van verdienste.

Naast de formele agenda kende de centrale ledenvergadering ook een informeel programma. Middels een imponerende lezing nam Nederlands astronaut AndrÚ Kuipers de 250 aanwezigen mee in de wereld van de ruimtevaart aan de hand van zijn indrukwekkende ervaringen opgedaan tijdens zijn ruimtereizen. Als belangrijkste boodschap gaf de heer Kuipers mee om goed te passen op onze planeet. "We hebben met elkaar een verantwoordelijkheid om onze mooie planeet te behoeden voor roofbouw."   Aansluitend op de centrale ledenvergadering heeft de ledenraad op dinsdag 20 december de jaarcijfers over boekjaar 2015/2016 formeel vastgesteld. In boekjaar 2015/2016 heeft Agrico een recordbedrag uitbetaald aan haar leden. Verder is het belang in de deelneming in Turkije uitgebreid en is de joint venture in Kenia van start gegaan. Een belangrijke wijziging ten opzichte van andere jaren is de wijze van resultaatverwerking en vermogensvorming. Dit  is een gevolg van het nieuwe financieringsbeleid van de co÷peratie.In deze vergadering heeft de ledenraad ook een nieuwe commissaris benoemd in de vacature die ontstond door het vertrek van de heer Wolthuis. Mevrouw S.K. (Sigrid) Hoekstra uit Groningen is benoemd als externe commissaris met de expertise organisatiekunde en corporate governance. Mevrouw Hoekstra is werkzaam als directeur-bestuurder van woningcorporatie WoonFriesland en voorzitter van de raad van commissarissen van UnivÚ Groningen. Sinds de invoering van het nieuwe bestuursmodel in augustus 2014 kent Agrico een personele unie tussen de raad van commissarissen en het bestuur. De toezichthoudende rol als commissaris van Agrico B.V. zal mevrouw Hoekstra dan ook gaan combineren met de rol van bestuurder bij de co÷peratie.

Jan Wolthuis heeft in deze vergadering de voorzittershamer overgedragen aan de heer Adrie Vermeulen, akkerbouwer uit Swifterbant, die afgelopen juni door de ledenraad is benoemd als nieuwe voorzitter van de co÷peratie per 20 december 2016.

Het jaarverslag van Agrico kan integraal worden gelezen op www.agrico.nl. Ook kunt u hier een korte impressie van de centrale ledenvergadering bekijken.

Bron: Agrico

Publicatiedatum: 22-12-2016

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: