Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
FDA erkent gezondheidsclaims van Hass-avocado's

De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA) heeft de Hass-avocado's nu officieel gekwalificeerd als een product dat de kans op hart- en vaatziektes vermindert. 

Het besluit bepaalt dat rauwe groente en fruit zoals Hass-avocado's officieel mogen worden aangeprezen als een product dat gezond is voor het hart. Groente- en fruitsoorten die eerder nog niet konden worden gedefinieerd als vetarm of rijk aan voedingswaarden mogen nu wel op deze manier worden gepresenteerd. 

De FDA heeft onlangs de definities herzien die bepalen wanneer iets wel of niet bestempeld mag worden als een product met een gezonde voedingswaarde. Er werd aan de hand van recent onderzoek een onderscheid gemaakt tussen producten met "goede" onverzadigde vetten en "slechte" verzadigde vetten. Dit onderzoek is gepubliceerd in het verslag 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans (DGA). Volgens dit verslag zouden avocado's in aanmerking komen voor de claim van gezond product tegen hart- en vaatziekten.
 
Het besluit zet officiële voedingsadviezen op een lijn met de huidige voedingswetenschap. Dit versterkt de indruk van de wetenschappelijke consensus dat groenten en fruit gezond zijn voor het hart. Een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in de Journal of the American Heart Association keek naar de mogelijke positieve effecten van het eten van verse avocado's op de risico's voor cardiovasculaire aandoeningen. 

Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers (volwassenen met overgewicht die verder gezond zijn) die vijf weken lang dagelijks een verse Hass-avocado consumeerden een verminderd cholesterolgehalte hadden gekregen. Het gehalte was lager dan zowel een gemiddeld voedingspatroon zonder avocado's als een vetarm voedingspatroon zonder avocado's. Hoewel de resultaten van het onderzoek niet met betrekking tot andere bevolkingsgroepen kunnen worden gegeneraliseerd, geeft dit wel aan dat avocado's een positief effect kunnen hebben op de risico's voor cardiovasculaire aandoeningen.
 
"Dit besluit is een geweldig nieuws voor de gehele Hass-avocadosector. Het bevestigt dat verse avocado's een belangrijke rol spelen in een gezond voedingspatroon," zegt Emiliano Escobedo van de Hass Avocado Board. "Verse Hass-avocado's worden al langere tijd gezien als een product met een groot aantal gezondheidsvoordelen. Nu kunnen we nog beter hun positieve eigenschappen voor een gezonde levensstijl promoten."

Publicatiedatum: 21-12-2016

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: