Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

35 nieuwe aardappelrassen in India toegelaten

Het Hassan Horticulture Research Extension Station van de University of Horticultural Sciences in Bagalkot (UHS-B) is van plan de komende drie jaar ongeveer 35 nieuwe aardappelrassen te introduceren. 

Amarananjundeshwara, het hoofd van het station: "Het onderzoeksstation werkt samen met het All India Coordinated Research Project of Potato. Wij zorgen voor aardappelrassen, die veel opleveren, bestand zijn tegen ziekten en goed kunnen gedijen in een warm klimaat."

"Veel rassen zijn al bekend bij de telers, zoals de Jyoti, Surya, Kufri en Himalini aardappelen. Uit alle aardappelrassen, die binnenkort vrijgegeven zullen worden, sprong de AICRP C-28 er het meest uit. Dit ras heeft bepaalde kenmerken die de oogst makkelijker en winstgevender maken."

"Dit nieuwe ras kan na 125 dagen geoogst worden (dat is vijftien dagen vroeger dan de traditionele ). De opbrengst is ongeveer 40 ton per acre (4047 vierkante meter), terwijl de traditionele ongeveer 30 ton opleveren. Deze ras is bestand tegen warmte en ziekten. Daarnaast zijn de aardappelknollen groter."

Amarananjundeshwara zegt dat het minstens een jaar zal duren tot het nieuwe ras bij de telers bekend is.

Publicatiedatum: