Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Familiebedrijf Ladage in de spotlights op RTV Rijnmond

Iedereen in Rotterdam weet wel wat een 'Brammetje' is en kent Bram Ladage. Maar hoe gaat het er in het familiebedrijf eigenlijk aan toe? En wat is er nodig om van een simpele aardappel een miljoenenbedrijf te maken? Documentairemaakster Susanne Boekhorst (41) van Werf Film volgde de familie een jaar lang op de voet.

"Het idee voor deze film is uit creativiteit geboren", aldus Boekhorst. "Het idee was om een documentaire te maken voor RTV Rijnmond, maar nog niet waarover. Ik raakte in gesprek met een vriend en die begon erover dat Bram Ladage de benchmark van de patat heeft uitgevonden. Toen dacht ik, dat is een leuk onderwerp. Niet elitair en heel Rotterdam kent het. Toen ben ik gaan bellen." Uiteindelijk duurde het nog twee jaar voordat alle subsidie rond was voor het project. Een jaar geleden begon Boekhorst daadwerkelijk met filmen van Hogerop in de patat.

De familie Ladage is doorgaans niet een familie die graag in de spotlights staat. "Ik sprak toevallig Rocco Ladage als eerste en die vond het wel tof. We zijn gaan praten en al snel groeide het enthousiasme en vertrouwen. Maar ik moest ook aftasten of er wel een verhaal was. Maar dat bleek er zeker te zijn. Het is bijna een klassiek Grieks drama. Twee zonen Wesley en Rocco die opgroeien in het bedrijf van hun vader Bram, waar laatstgenoemde als een dondergod overheen kijkt. Maar het zijn wel iconen van Rotterdam geworden."

Alles te zien
Boekhorst mocht alles van dichtbij filmen. "Ik wil via de camera de kijkers laten zien hoe het er in zo'n familiebedrijf aan toegaat met alle plannen die ze hebben. Ze zijn met andere formules begonnen en willen daarmee ook naar het buitenland." Ook bij moeilijke momenten mocht ze aanwezig zijn. "Op een gegeven moment was er een moeilijke zakelijke situatie voor Wesley en ik vroeg of ik daarbij mocht zijn. Dat was geen probleem en we hebben samen nagedacht hoe we dat goed en respectvol in beeld konden brengen."

Na een jaar draaien is Boekhorst wel even klaar met patat eten. "Vanavond tijdens de première eet ik voor het eerste weer patat sinds lange tijd." Hogerop in de patat is op tweede kerstdag te zien om 17.00 uur op RTV Rijnmond.

Bron: Metro
Publicatiedatum: