Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl experimenteert met Express-concept

Asda verlaagt groentenprijzen tijdens kerst

Eroski verkoopt 786 ton aan misvormde groente
De Spaanse retailer Eroski heeft meer dan 786 ton aan misvormde groente en fruit verkocht. Dit is het resultaat van een campagne om de consumptie van misvormde AGF te promoten. Misvormde groenten en fruit komen qua uiterlijk niet tegemoet aan de standaarden die vanuit de supermarktsector worden gesteld, maar hebben precies dezelfde smaak en voedingswaarde als groente en fruit die wel geschikt is voor de schappen. De campagne werd in november in vestigingen van Eroski ingezet om meer bewustzijn te creëren over voedselverspilling en verantwoordelijke consumptie. Sinaasappelen, aardappelen, mandarijnen en courgettes waren de meest populaire producten.

Asda verlaagt prijzen voor groenten tijdens kerst
Asda verlaagt tijdens de kerstdagen de prijzen van spruiten, wortelen, broccoli en pastinaak. Hiermee wil de keten de consumenten terug winnen, die nu massaal zijn overgestapt op de discountketens Aldi en Lidl. De groenten worden verlaagd tot 20p (€0,24). Jaar op jaar is dit een verlaging van 57p (€0,68).

Profielen van Britse supermarktketens in 2016
Klik hier voor een verslag

De kandidaten voor Retailer van het Jaar
Klik hier om meer over de finalisten te lezen

Auchan Retail opent honderdste Russische hypermarkt
Auchan Retail heeft een mijlpaal bereikt door zijn honderdste hypermarkt in Rusland te openen. De nieuwe winkel heeft een verkoopruimte van 5.970 vierkante meter en heeft een assortiment van 23.400 producten. Ook bevat de vestiging een afhaalpunt voor online bestellingen. Auchan Retail heeft ongeveer RUB 200 miljard (€3,1 miljard) in Rusland geïnvesteerd. De Franse keten is de grootste buitenlandse investeerder en heeft in Rusland ongeveer 43.000 werknemers in dienst.

Ex-directeur Tesco omzeilt aanklachten boekhoudschandaal
In de nasleep van het boekhoudschandaal van Tesco zagen een aantal belangrijke directeuren en managers van de keten zich geconfronteerd met mogelijke aanklachten. De voormalig commercieel directeur, Kevin Grace heeft echter van het Serious Fraud Office te horen gekregen dat hij niet zal worden vervolgd. Enkele weken nadat in september 2014 de huidige CEO Dave Lewis aan het roer van de keten werd gezet, werd Tesco getroffen door een enorm boekhoudschandaal. De keten bleek dat gelogen te hebben over zijn winst, die in werkelijkheid £250 miljoen (€300 miljoen) lager was dan gemeld.

Lidl experimenteert met Express-concept
Lidl probeert in Berlijn een nieuw winkelconcept uit met de naam Lidl Express. Het nieuwe winkelformat heeft een kleiner assortiment dan normaal, maar kan ook gebruikt worden als afhaalpunt voor online bestellingen. Lidl Express is de volgende stap van Lidl voor een strategie over meerdere kanalen. Stap voor stap wordt het online assortiment uitgebreid. Eerder werd bekend gemaakt dat de keten vanaf 1 december versproducten online aan zal bieden.

Alle geruchten over Whole Foods van 2016
Er gingen in 2016 veel geruchten rond over Whole Foods Market. De meeste van deze geruchten hadden te maken met een mogelijke overname van de keten M&A. Hoewel de aandelenkoers van Whole Foods reageerde op elk nieuw gerucht, staan de cijfers van het fiscale jaar van Whole Foods in het rood. De negatieve resultaten hebben te maken met problemen die ook voor andere bedrijven in de supermarktsector spelen.
Klik hier voor een overzicht van alle geruchten

Chinese Spar-franchisenemer maakt beursgang
De eerste Chinese retailpartner van SPAR International, Jiajiayue Group heeft zijn beursgang gemaakt naar de Shanghai Stock Exchange. Het bedrijf werkt sinds 2004 samen met SPAR.

SPAR neemt Billa-winkels in Kroatië over
Spar Austria breidt verder uit in Kroatië. Het bedrijf heeft besloten om 62 Billa-vestigingen van de REWE Group over te nemen. Ook wordt een distributiecentrum in Sveta Helena overgenomen. SPAR heeft verder geen financiële details over de overnames bekend gemaakt.
Publicatiedatum: