Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cocaïne bij lading bananen van Surinaams bedrijf Hein Deprez

De Franse douane heeft op vrijdag 16 december 148 kilogram cocaïne onderschept tussen een partij bananen. De lading was onderweg van Suriname naar België. De drugsvangst werd gedaan in de haven van Jarry op het Caribische eiland Guadeloupe toen de containers werden overgeladen op een ander schip. De lading drugs zat verstopt in de technische ruimte van twee koelcontainers. Het zou gaan om de grootste vangst in de afgelopen 15 jaar in deze regio. In november dit jaar werd in dezelfde haven ook al 50 kilogram cocaïne ontdekt.


Foto van Twitter-pagina Douane Française

Food & AgricultureIndustries, ontfermt zich sinds januari 2014 over de Surinaamse bananenindustrie. Onder de merknamen Switie en Bouba verkoopt het bedrijf bananen in de EU. Qua volume heeft Hein Deprez het grootste aandeel in Suriname. Er is daar een samenwerking met de firma F.A.I. met een areaal van 2.000 hectare bananen in productie.

Het bedrijf FAI herkende zich niet in de berichtgeving over de drugsvangst, liet zij in een reactie weten.

De plantages van Univeg werden in 2014 afgesplitst door Hein Deprez. De productielocaties in Zuid-Afrika, Brazilië, Uruguay, Costa Rica, Suriname en Turkije, worden ondergebracht in een nieuw bedrijf, The Fruit Farm Group.

Bron: Douane Française

Publicatiedatum: