Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morgen informatievergadering in Veilinghuis o.l.v. Filip Lowette, BFV

BFV wil telers Veiling Haspengouw trekken met 'zeer interessante regeling'

Tholen - Er is de afgelopen tijd veel gebeurd in de fruitstreek Haspengouw en er wordt onderling veel gespeculeerd. Het leek erop dat Veiling Haspengouw ging verdwijnen, maar op vrijdag 16 december hebben de raden van bestuur van Veiling Haspengouw en BFV een overeenkomst gesloten met betrekking tot een overname. BFV neemt alle gebouwen van Veiling Haspengouw over. Begin september zag Veiling Haspengouw zich genoodzaakt een procedure op te starten ter bescherming tegen haar schuldeisers. Op die manier werd tijd gekocht om een oplossing te zoeken. Nu is de oplossing er: BFV koopt Veiling Haspengouw. Volgens de laatste informatie probeert BFV veel mogelijk banen te behouden. Er werken nog ruim 50 mensen bij Veiling Haspengouw.

Marc Evrard, commercieel directeur van BFV, geeft aan dat hij op dit moment nog niets nieuws toe te voegen heeft, maar hij spreekt de verwachting uit dat alles goed komt.

Vakbonden verwijten BelOrta dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers van Veiling Haspengouw. Filip Fontaine, directeur van BelOrta reageert hierop door geen reactie te willen geven op krantenroddels.




Terug in de tijd - De gebeurtenissen op een rij
Allesomvattend akkoord
Luc Bels, de voorzitter van de Raad van Bestuur en Marijke Vanderstukken, CEO van Veiling Haspengouw geven meer informatie middels een aankondiging aan op de website van Veiling Haspengouw. "Het is een allesomvattend akkoord waarbij de Belgische Fruitveiling aanvoer-, verkoop- en sorteeractiviteiten zal ontplooien op haar veilingsite. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze naar een optimale commerciƫle organisatie kunnen komen. Bovendien kunnen we de slagkracht en impact van de Haspengouwse en Belgische fruitteelt via een maximale coƶperatieve samenwerking zeer sterk uitbouwen in de nabije toekomst. De bestaande sites van de BFV op de Montenakenweg en de site op de Tongersesteenweg zullen logistiek met elkaar verbonden worden om de diverse handelskanalen optimaal te kunnen bedienen. Zo wordt Sint-Truiden terug de hoofdstad van het fruit en een magneet voor iedereen die iets met fruit te maken heeft."

Meeting op woensdag 21 december
Op de site van Veiling Haspengouw wordt verder vermeld: "In het kader van deze overeenkomst organiseren wij op woensdag 21 december 2016 een informatievergadering in het Veilinghuis om 19.00h in aanwezigheid van de heer Filip Lowette, algemeen directeur B.F.V. en de heer Erik Champagne, voorzitter BFV. Tijdens deze vergadering zullen de doelstellingen en praktische gevolgen van de overeenkomst toegelicht worden. In het akkoord is tevens een zeer interessante regeling verwerkt om uw kapitaal te recupereren als u besluit volwaardig lid te worden van de BFV."