Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kenneth Meijer, Natural Tropic:

"Vraag naar cherimoya's leeft voor Kerst altijd op"

Tholen - Het Spaanse Hass-avocadoseizoen is momenteel in volle gang. "De afzet verloopt goed en de prijzen zijn niet mis. Deze liggen zelfs nog hoger dan de avocado's van overzee", vertelt Kenneth Meyer van de Spaanse producent Natural Tropic uit Malaga. Voor de afzet van mango's concentreert het teeltbedrijf zich in deze periode op de binnenlandse markt.

Voor de middelsorteringen (8-10-12-14-16) ligt de prijs van de Spaanse Hass-avocado's rond de 13,50 euro en ook de dikke maten (20-22) noteren een prijsniveau tussen de 13 en 14 euro. De maten 20 en 24 worden respectievelijk voor 12 en 10-11 euro verkocht. "Traditioneel wordt de vraag naar Spaanse avocado's in januari nog een stuk groter als bedrijven stoppen met de import vanuit Chili, dus de vooruitzichten zijn positief", vertelt Kenneth.Ook de prijzen van de cherimoya's zijn flink omhoog gegaan. "De cherimoya kenmerkt zich met de nodige pieken en dalen gedurende het seizoen. Aan het begin van het seizoen waren ze best goedkoop - de prijs was zelfs 4,50 euro per doos - maar inmiddels zijn de prijzen opgeleefd naar een niveau tussen de 8 en 9 euro", vervolgt Kenneth.

Ook dat is een voorspelbaar beeld. "Richting Kerst springen de prijzen van cherimoya's altijd weer omhoog om in januari weer te dalen. Ook aan het eind van het cherimoyaseizoen, in april, is er altijd weer een opleving", besluit Kenneth. Precies voor Kerst verwacht Natural Tropic ook de eerste Kumquats.

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
www.naturaltropic.es

Publicatiedatum: 20-12-2016
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*