Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van der Welle, Van Ooijen Citrus

"Volledig tegengestelde situatie Turkse citroenen met vorig jaar"

Tholen - De markt voor Turkse citroenen is dit jaar volledig tegengesteld aan vorig jaar. "Vorig jaar hebben we heel veel Turkse citroenen gedaan en dit jaar met pijn en moeite een paar containertjes", vertelt Marcel van der Welle van Van Ooijen Citrus. "De markt was toen leeg en er was relatief weinig Spaans product beschikbaar. "Het einde van het afgelopen overzee-seizoen was totaal anders, dit jaar was er zat overzeese handel tot ver in september/oktober en ook voldoende Spaans product beschikbaar."



"Komende week gaan we beginnen met Turkse minneola's van Hasat. Een mooi merk, mooie presentatie en super van kwaliteit. Twee concurrenten van Turkije zijn altijd Egypte en Israël. Israël heeft het geluk altijd een paar weekjes eerder op een lege minneola markt te komen en profiteert van mooie prijzen. Egypte is naast Turkije een relatief kleine speler op de minneolamarkt en al jaren daalt het volume. Men concentreert zich in Egypte meer en meer op Valencia's wat een relatief makkelijke teelt is", vervolgt Marcel. "We verwachten Turkse minneola's in de maanden januari en februari aan te kunnen bieden om vervolgens over te schakelen op USA."



Voor meer informatie:
Marcel van der Welle
Van Ooijen Citrus
Handelsweg 149
2988 DC Ridderkerk
0180-558 835
www.vanooijencitrus.nl