Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reeds 2000 aanbieders

Regionale levensmiddelen uit Bayern steeds populairder

Wie in Bayern lokale levensmiddelen direct bij de producent wil kopen, vindt op www.regionales-bayern.de een steeds dichter netwerk van aanbieders. 2.000 landbouwbedrijven uit de deelstaat hebben zich reeds bij het regioportaal laten registreren als directe verkoper, zo deelde de landbouwminister van de deelstaat Helmut Brunner onlangs mee. Het portaal wordt onderhouden door de 'Landesanstalt für Landwirtschaft'.

De meest recent aangesloten aanbieder en daarmee de tweeduizendste deelnemer is het fruitteeltbedrijf van Martin Ludwig uit Haag in Oberbayern. "Het grote aantal deelnemers laat zien dat onze directe verkopers in het portaal een aantrekkelijk platform zien om met consumenten in contact te komen", aldus de minister. De vraag vanuit de burgers is immers groot. "Steeds meer mensen maken volgens Helmut Brunner gebruik van het portaal om snel en ongecompliceerd passende directe verkopers in de nabije omgeving te vinden. De groeiende belangstelling vanuit beide kanten is voor de minister begrijpelijk. Lokaliteit is tenslotte een trend in Duitsland. "Aspecten als kwaliteit, versheid en transparante productie worden steeds belangrijker bij de aankoop", zegt hij. Sinds de start van het portaal twee jaar geleden hebben meer dan 55.000 gebruikers zich laten informeren over de producten uit hun regio.


Het fruitteeltbedrijf van Sabine en Martin Ludwig uit Haag in Oberbayern is de tweeduizendste aanbieder op het regioportaal - Foto: Stmelf

Op het regioportaal kunnen aanbieders hun productpalet met een uitgebreide beschrijving en fotogalerij presenteren. Consumenten kunnen selecteren op productgroepen, plaatsen en postcodes. Een overzichtelijke kaart van Bayern maakt de oriëntatie gemakkelijker.
Publicatiedatum: