Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Zachtfruit wordt niet in een fabriek geproduceerd"

Tholen - In het zachtfruit is het momenteel een rustige periode. Dit heeft zowel met de tijd van het jaar te maken als met het regenachtige weer in de Zuid-Europese productielanden. "In de week voor Kerst is het meestal kalmer. Daarnaast is het moeilijk om de goede kwaliteit te vinden. Zachtfruit heeft tijdens de productie droog weer nodig, geen regen. Bij regen zijn ze minder lang houdbaar", vertelt Gerrit de Vlieger, van Vrijders uit Brussel.Niet in fabriek
Hij vervolgt: "Sommige mensen denken dat zachtfruit in een fabriek wordt geproduceerd, maar nee, dat is dus niet zo. Een deel van de klanten heeft hier zeker begrip voor, maar het is jammer dat niet iedereen dat begrijpt." Gerrit geeft aan dat ze als bedrijf de focus altijd op kwaliteit leggen. "Alles wordt extra gecontroleerd, maar we zijn afhankelijk van wat de natuur ons geeft. Ik hoop dat het weer in de productielanden volgende week beter wordt."

De prijzen zijn volgens hem niet slecht. "Voor de goede kwaliteit worden betere prijzen gemaakt. Er zijn helaas wat mindere producten die voor veel lagere bedragen worden verkocht. Soms zelfs voor dumpprijzen. Dit geeft druk op de markt." Naar kerst toe verwacht hij geen extreme drukte. "Het is niet meer zoals tien jaar geleden. We merken wel dat de vraag toeneemt, maar niet heel hard."

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
Tel: +32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be


Publicatiedatum: 16-12-2016
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Die weten niet eens het verschil tussen hardfruit en zachtfruit Kees
Chris, amsterdam - 16-12-2016 15:44:44


Ook Hardfruit wordt niet in een fabriek, zoals sommige supermarktbobo's denken geproduceerd.
Kees, De Betuwe - 16-12-2016 13:43:02


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: