Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Melinda hakt appelbewaarcellen in de bergen

De tweede ondergrondse Melinda koelopslagfaciliteit voor appelen in Val di Non is op 13 december 2016 officieel geopend met aanwezigheid van lokale autoriteiten, vertegenwoordigers van coöperaties, publieke organen en werknemers. 



De nieuwe faciliteit bevindt zich de plek waar de pilot startte in 2012 en waar de eerste units een paar jaar geleden werden geopend. Dit is een kleine "duurzame" revolutie die in de internationale wetenschappelijke wereld geprezen wordt. 

Het idee is simpel - de opslag van appelen onder de grond in plaats van de bouw van nieuwe faciliteiten boven de grond. Dit is een ecologisch alternatief waar temperatuur constant is en 50% minder energie nodig is. Dit gaat samen met waterbesparing, geluidsisolatie en behoud van het landschap.



Ongeveer 90.000 m3 uit de Dolomietenbergketen is uitgehold en in gebruik genomen. Andrea Fedrizzi, marketing manager voor Consorzio Melinda: "Om appelen het gehele jaar aan te kunnen bieden, moeten ze goed opgeslagen kunnen worden. We hebben het project 3 jaar lang uitgetest. Deze nieuwe faciliteit is het perfecte voorbeeld van een productfilosofie, die steeds meer gericht is op duurzaamheid."



Het project wordt wereldwijd geprezen en heeft al de Bernoni Grand Thornto Good Energy Award en de Sodalitas Social Award gewonnen.
Publicatiedatum: