Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie kiemgroenten bij Kiem-X maal vier

"Kiemetjes zijn heel feestelijk"

Tholen - Voor de feestdagen is het bij Kiem-X een drukte van belang. "Eigenlijk boomt alles bij ons in deze periode. We leveren veel aan warenhuisketens en die verkopen gigantisch veel tijdens de eindejaarsperiode. De meeste Belgen koken thuis op kerstavond, dus kopen veel in de supermarkt", vertelt eigenaar Wim Bouden van Kiem-X.


Chauffeur Luc Pillain poseert bij onze nagelnieuwe bestelwagen.

Ongelooflijk

Hij geeft aan dat de productie van de kiemen in hun bedrijf letterlijk maal vier gaat. "We hebben 9 soorten, daarvan blijven er twee een beetje achter, alhoewel die ook verdubbelen. De rest gaat maal vier. Eigenlijk ongelooflijk hoe hard ze gaan. Om de drukte bij te benen wordt het personeelsbestand ook tijdelijk groter tot maal drie en soms maal vier!" Kiemgroenten hebben volgens de eigenaar een aantal troeven. "Ready-to-eat en gezonde voeding zijn er twee, maar het culinaire aspect is beslist een derde. Je kunt je bord feestelijk versieren met rodebietscheuten, je hapje pikanter maken met preischeutjes, radijskiemen bij de kaasschotel, … de mogelijkheden zijn legio. Kiemetjes zijn heel feestelijk."



Traag maar gestaag

Het bedrijf hanteert vaste prijzen, het ganse jaar door. "We zijn geen veiling, waar de prijzen telkens veranderen. Wellicht zou ik er meer munt uit kunnen slaan, maar dat zou ik niet zo correct vinden. Dan zou ik de prijzen voor elke feestdag of in mei ook kunnen verhogen, maar dat doe ik bewust niet. In 2016 bestond Kiem-X tien jaar en vierde feest. Bouden kijkt positief terug naar het afgelopen jaar. "We groeien traag maar gestaag. Elk jaar komt er 5 a 10% omzet bij. Voor 2017 gaan we mogelijk nog nieuwe soorten op de markt zetten, maar dat is nog niet zeker."

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Nevele - België
M: +32 472-703954
F: +32 933-62325
wim.bouden@kiem-x.be
www.kiem-x.be