Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vicente Bordils, voorzitter van de CGC: "Dure stakingen zijn voorkomen"

Stakingen citrussector afgeblazen na salarisstijging

Op dinsdagochtend 13 december hebben de Spaanse vakbonden en werkgevers in de citrussector een overeenkomst kunnen bereiken. Als resultaat is de eerder aangekondigde staking van 15 tot 21 december afgeblazen. 



Er zijn 9 bijeenkomsten nodig geweest om tot een overeenkomst te komen. Volgens de Comisiones Obreras zijn de afspraken 4 jaar geldig. Er zal in 2016 een salarisstijging zijn van 1,8% en een stijging van 1,25% in 2017, 2018 en 2019. Het vereiste aantal dagen ervaring in de sector is verder verlaagd van 75 naar 30 dagen.
Reguleringen rondom overuren zijn ook aangepast, afhankelijk van de individuele werknemers. Er komen een extra bonussen voor nachtelijke werkuren. De staking was oorspronkelijk gepland tijdens de week voor kerst. Dit is één van de drukste periodes in de sector, dus een staking zou erg veel kosten met zich mee hebben gebracht.

Vicente Bordils, voorzitter van het Citrus Management Committee: "We zijn tevreden met de resultaten van de onderhandelingen. Dure stakingen zijn voorkomen. De overeenkomst zorgt voor stabiliteit voor zowel bedrijven als werknemers."
Publicatiedatum: