Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: Meer pijnboompitten naar China door overvloedige oogst

De export van Russische pijnboompitten naar China is tussen september en oktober van dit jaar sterk toegenomen. In deze twee maanden is bijna 3.000 ton pijnboompitten ter waarde van €9,3 mln naar China geëxporteerd. Dit is bijna 2,6 en 1,6 keer zoveel als het exportvolume en de exportwaarde in dezelfde periode vorig jaar. De prognose is dat de totale export aan het eind van 2016 de 5.000 ton zal bereiken. 

Rusland had dit jaar een overvloedige oogst en door hogere vraag zijn de prijzen gedaald. Een week na de oogst daalde de prijs voor de groothandel met bijna 50%. Ook de retailprijs daalde met 50% van €5,93 naar €2,98 per kilo. Dit had vervolgens invloed op exportprijzen en de totale export. 

De Chinese vraag naar pijnboompitten steeg in 2016. China schafte dit jaar de BTW en importheffing af voor ruwe producten en grondstoffen, die in China verwerkt worden. Dankzij het nieuwe beleid en de lage prijzen is de export naar China dit jaar zo groot.
Publicatiedatum: