Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonafzet in de Verenigde Staten stijgt

De Amerikaanse champignonsector is ongeveer $1,2 (€1,1) miljard waard en wordt verzorgd door slechts 346 telers. Donald Simoni is de eigenaar van kwekerij 'Mushroom Adventures' in Marysville: "Champignons worden binnen gekweekt en hebben speciale compost en een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur nodig om te groeien."

De afgelopen tien jaar is de prijs van champignons gestagneerd, maar de verkoop is landelijk met 13 procent gestegen volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Volgens Simoni zijn de kosten van afvalstoffen die in de champignonteelt worden gebruikt, gestegen doordat meer bedrijven op zoek zijn naar gerecyclede producten. Simoni gelooft dat dit de prijs van champignons kan verhogen, maar in tegenstelling tot andere groenten zal de consument de stijging hiervan niet merken aangezien champignons niet als hoofdgerecht worden gegeten, maar slechts per pond worden gekocht.
Publicatiedatum: