Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gerhard Leodolter, POM Wonderful: "Exportseizoen duurde maar vier weken"

Zo'n 50% minder granaatappelen in CaliforniŽ

Tholen - De hevige regenval in CaliforniŽ zorgde voor een kleinere oogst van granaatappelen. Het totale volume is ongeveer met de helft gedaald door deze weersomstandigheden. POM Wonderful heeft een eigen productie en het grootste granaatappelteeltbedrijf in CaliforniŽ en bezit zo'n 10.000 hectare granaatappelen.Tijdens de pluk
Gerhard Leodolter van POM Wonderful geeft aan dat de meeste regen eind oktober was gevallen. "Dit heeft alle boomgaarden van granaatappeltelers geraakt. Tijdens de regen waren de meeste telers nog met de pluk bezig. Door de regen was het fruit, dat nog aan de bomen hing, niet verkoopbaar door scheuren, spleten en inferieure kwaliteit." Ongeveer een derde van het volume van POM Wonderful wordt geŽxporteerd. "Ook nu de productie laag uitgevallen is, bedraagt de export nog een derde van het totaal. Onze belangrijkste afnemer is AziŽ. Dit jaar duurde ons exportseizoen maar 4 weken in plaats van 10 tot 12 weken."

De oogst in CaliforniŽ was eerder afgerond door de regen. De prijzen zijn gestegen, maar dit komt niet door de regen. "De prijsafspraken waren al gemaakt, voordat we wisten dat er een tekort was. In de afgelopen twee jaar zijn loonkosten en waterprijzen gestegen. De prijzen van granaatappelen zijn daardoor ook mee gestegen." Momenteel zijn de sappen nog dezelfde prijs als anders. "Mogelijk zullen ze stijgen in de nabije toekomst door de verhoogde fruitkosten."

Voor meer informatie:
Gerhard Leodolter
Corporate Office
POM Wonderful, LLC
11444 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
310-966-5800
www.pomwonderful.com

Publicatiedatum: 14-12-2016
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: