Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië: vraag lokale AGF in 5 jaar tijd verdubbeld

10 tot 15 jaar geleden kochten Roemeense consumenten vooral importgroenten en -fruit, maar dit is tegenwoordig wel anders. Er is steeds meer vraag naar binnenlandse producten, omdat dit gezien wordt als groener en lekkerder. De vraag is de afgelopen 5 jaar dan ook verdubbeld.

Aurel Tanase, voorzitter van de National Vegetables and Fruits Organisation Interprodcom: "Meer en meer Roemenen realiseren zich nu dat importproducten vaak niet enkel duurder zijn, maar ook van mindere kwaliteit en soms niet veilig." De meest populaire lokale groenten en fruit zijn appelen, tomaten en komkommers. Het areaal aan kassen is ook toegenomen. 

Tijdens de advent neemt consumptie van groenten en fruit toe ter vervanging van vlees. Producenten bereiden zich verder voor op wetgeving die ervoor zorgt dat minstens 51% van de groenten en fruit in de schappen van nationale bodem moet zijn. Deze wetgeving zal waarschijnlijk eind deze maand van start gaan. 

Bron: profit.ro

Publicatiedatum: