Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kun je knoflook met je voeten proeven?

Knoflook heeft de reputatie een sterke geur en smaak te hebben. Het is in heel de wereld bekend dat knoflook een slechte adem veroorzaakt. Maar wist je ook dat je knoflook kan proeven met je voeten? American Chemical Society publiceerde een filmpje waarin wordt getoond hoe dit in zijn werk gaat. Het filmpje legt uit dat knoflook de chemische stof Allicine bevat. Deze stof gaat door de huid heen en verplaatst zich vervolgens via de bloedbaan. Uiteindelijk bereikt het je neus en mond, waardoor je de knoflook als het ware proeft en ruikt. 

Als je dit verschijnsel zelf wilt testen, moet je een knoflook in tweeën snijden en in een zak stoppen. Zorg daarna ervoor dat je in een ruimte bent zonder knoflookgeur en doe je voet in de zak. Nadat je dit gedaan hebt, wrijf je de knoflook tegen de onderkant van je voet. Na ongeveer een uur zou je de knoflook moeten gaan proeven en ruiken. Nu kan knoflook je niet alleen een slechte adem geven, maar ook stinkende voeten.

Publicatiedatum: