Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Richard Strijbis nieuwe algemeen directeur

Notenhandelaar Toon van Noort neemt na 50 jaar afscheid van Tovano

Tholen - Afgelopen zaterdag nam een markante handelaar afscheid van de sector. Na een carrière van bijna 51 jaar beëindigde Toon van Noort zijn actieve carrière bij het naar hem vernoemde bedrijf Tovano. Al meer dan 65 jaar is Tovano actief in een breed assortiment noten, zuidvruchten en pitten.


Toon met zijn vrouw

Het bedrijf werd opgericht in 1950 door de vader van Toon van Noort. Hij begon met het handelen in noten, pinda's en studentenhaver. Van meet af aan groeide de handel geleidelijk. Al op zijn veertiende jaar begon Toon jr. zijn vader bij te staan. Vier jaar later trad hij officieel toe tot de zaak en in 1977 gingen de activiteiten officieel verder onder de naam Tovano b.v., met Rijswijk als uitvalsbasis.
 

Met opvolger Richard Strijbis

In 2001 verhuisde Tovano naar de huidige locatie in Maasdijk alwaar de business verder groeit in de diverse marktsegmenten waar Tovano nu nog steeds actief in is: ambulant, AGF-groothandel, AGF-exporteurs, retail, horeca grootverbruik, industrie en handel in binnen- en buitenland.


Een gezellige drukte

Per 1 januari neemt Toon officieel afscheid van Tovano om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen en zal vanaf dat moment de leiding van het bedrijf in handen komen van Richard Strijbis. Richard is al meer dan 24 jaar actief in de 'noten-, zuidvruchten- en pittenbusiness' waarvan de laatste 11 jaar bij Tovano. Hij is dus zeker geen onbekende en hij zal Tovano onder zijn leiding verder positioneren als kwaliteitsleverancier.


Joke Kras, Dirian Boekhout, Rien (MLS) van Geest met vriendin en René van Geest
 
Afgelopen zaterdag, 10 december, zwaaide Toon af, met een afscheidsreceptie in Restaurant Allemansgeest in Voorschoten voor familie en kennissen, waarbij ook verschillende mensen uit de AGF-sector aanwezig waren. Na een welkom door de nieuwe directeur Richard Strijbis en een levensloop door Toon junior waren er nog meer lovende woorden voor Toon. "In sommige opzichten was Toon zijn tijd ver vooruit. Nu hebben supermarkten hun mond vol over 'social resposibility', maar Toon zorgt al decennialang goed voor zijn omgeving en medemens. Datzelfde geldt voor 'sustainability'. Toon huldigt altijd al het principe 'als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen'."
 

Jonge en ouwe Toon

Vervolgens typeerde hij Toon met enkele karaktertrekjes, die iedereen die de notenhandelaar kent, zal herkennen. "Toon is een emotionele stuiterbal, hij kan niet tegen onrecht, hij heeft het hart op de tong wat overigens niet altijd zo handig is als de NVWA op bezoek komt..., hij heeft een grote mond maar een klein hartje, is een rashandelaar, maar bovenal is hij een kleurrijk mensenmens. Dat maakt hem tot de enige Mister Tovano!"


Ton Stolk en zijn vrouw


Looije Piet met de zangster van de avond

Publicatiedatum: 12-12-2016
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Toon , ik heb een poosje in de warmere landen verbleven en daardoor niet aanwezig kunnen zijn op jouw feestje. Ik wil je bij deze ' iets te laat" feliciteren. We hebben samen niet zo veel handel gedaan maar de keren dat we samen altijd een beetje aan het bakkelijen , in de goeie zin van het woord , wel altijd veel plezier beleeft.
Wim de Graaf sr., Westzaan. (email) - 14-12-2016 16:15:50


Toon ik heb je leren kennen als klein kereltje , dat is al weer meer als 50 jaar geleden en nu ben jij zelf alweer 65 jaar en kan je trots zijn op wat je van de zaak van je Vader hebt gemaakt !
Ik wens je nog vele gezonde en mooie jaren !
Rinus Haneveld, Minderhout België (email) - 12-12-2016 19:04:12


Pap,

Het was een prachtige avond, wát een opkomst, gezelligheid! Om het ongelooflijke aantal cadeaus, die menigeen heeft uitgezocht of zelfs zélf voor je gemaakt heeft!

Jíj, pap, zal door niemand ooit vergeten worden; TOVANO ís immers Toon Van Noort! Jíj hebt in vele gevallen de ,TOON, gezet, in de handel, maar vooral als mens! Een persoon om trots op te zijn! En dát, zal altijd zo blijven! Waarschijnlijk ga je over 100 jaar, nog steeds (op positieve manier) 'over de tong', anekdotes, en prachtige herinneringen te over!

Hou van jou, je dochter! xxx
Cindy van Noort (dochter van Toon), Noordwijk - 12-12-2016 15:22:41


Beste Toon,
Prachtige tijd gehad! Ik ben ondertussen gewend aan het " niksdoen" maar moest wel wennen.
Ik wens jou een goede gezonde blije en voorspoedige "oude dag" ! Met jouw humor en positieve houding zal dit beslist lukken ! Mijn herinneringen zijn altijd met een glimlach.
Het verhaal van je boot kan een avondvullend programma worden...dus op toneel !
Groeten van Ronald
Ronald Poelstra, Almere - 12-12-2016 13:42:00


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: