Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka zet in op duurzaam geteeld citrus

Precies op tijd voor de start van het citrusseizoen brengt Edeka sinaasappelen uit milieuvriendelijkere teelt op de markt in geselecteerde filialen. Het bijzondere hieraan: de belasting door gewasbeschermingsmiddelen per hectare werd vergeleken bij vorig jaar met twee derde gereduceerd. Van het gebruik van bijzonder schadelijke gewasbeschermingsmiddelen wordt compleet afgezien. Daarmee neemt Edeka de ecologische voortrekkersrol op zich binnen de Duitse retailsector bij het aanbod van conventionele sinaasappelen.

De sinaasappelen stammen van de finca 'Iberesparragal' in Andalusiƫ. Hier werd het richtinggevende project afgelopen jaar door de partners Edeka en WNF gestart. "We zetten heel doelgericht in op natuurlijke ongediertebestrijding", zegt Rolf Lange, woordvoerder van de Edeka-centrale Hamburg. "Tegelijkertijd bevorderen we de biodiversiteit en ontzien we waterbronnen." Meer informatie is te vinden op www.edeka.de/orange .



Ecologisch duurzamer
Elk net met sinaasappelen en mandarijnen van de finca Iberesparragal draagt het logo van de WNF-panda en een verwijzing naar het gezamenlijke project. Zo herkennen klanten dat het om conventionele maar ecologisch duurzamere teelt gaat. De verkoop is in december reeds van start gegaan in veel Edeka-filialen in Berlijn, Sachsen-Anhalt, Niedersachsen, Bremen en Ostwestfalen-Lippe.
Publicatiedatum: