Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland neemt het voortouw met duurzame landbouw

De Duitse landbouw neemt het voortouw wat betreft duurzame landbouw. Tot deze conclusie komt de Food Sustainability Index 2016 (FSI) volgens informatie van het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV).

Bij de analyse werden 25 landen getest op het gebied van landbouw, voeding en levensmiddelverspilling. Duitsland behaalde het beste resultaat op het gebied van duurzame landbouw.

Het RLV meldt dat bij het opstellen van de index naar verschillende indicatoren werd gekeken. Van watermanagement, landgebruik en productiviteit tot aan uitwerkingen op de atmosfeer. Duitsland kon zich vergeleken bij de andere landen laten gelden, in het bijzonder vanwege de resultaten wat betreft waterverbruik en de inzet van bemestings- en gewasbeschermingsmiddelen. Een zeer positief resultaat dat toont dat innovaties en continue zelfverbetering zich lonen, vindt het RLV. Dankzij de huidige precisielandbouw kan grond steeds effectiever gebruikt worden en kan er op bemesting bespaard worden zonder dat dit lagere opbrengsten tot gevolg heeft. Juist gezien de wereldwijde schaarste aan landbouwareaal is dit een succes waar de Duitse landbouw trots op kan zijn, aldus het RLV. Ruimte voor verbetering bestaat echter op de gebieden voeding en voedselverspilling. Hierbij zit Duitsland in de middenmoot.

De FSI werd ontwikkeld door de 'Economist Intelligence Unit' (EIU) en de 'Barilla Center for Food and Nutrition Foundation' (BCFN). Bij het onderzoek werden de G20-landen betrokken, plus vijf andere landen. Het doel van het project is om mensen attent te maken op de waarde van levensmiddelen en de invloed van hun productie op het klimaat en gezondheid in de huidige tijd.
Publicatiedatum: