Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Werken aan goede bereikbaarheid Foodcenter Reijerwaard

Eerste deel verlenging Voorweg gereed

Een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van Foodcenter Reijerwaard is de verbinding van Nieuw Reijerwaard met BT Oost. Deze verbinding wordt gemaakt door het verlengen van de Voorweg en deze aan te sluiten op de Verenambachtseweg en de Spoorlaan.  Het eerste deel van de verlenging van de Voorweg is deze maand afgerond. Dit nieuwe wegdeel verbindt de Verenambachtseweg met de Handelsweg. Deze aansluiting is zo ingericht dat verkeer op de Verenambachtsweg vanaf de zuidkant het verlengde deel van de Voorweg richting de Handelsweg in kan rijden en uit kan rijden in noordelijke richting. Dit is een tijdelijke situatie tot de rotonde op de kruising Verenambachtseweg gereed is.
 
Proef splitsing Handelsweg
De nieuwe verbinding tussen de Verenambachtseweg en de Handelsweg maakt het mogelijk om een proef uit te voeren waarbij de Handelsweg wordt gesplitst in een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Deze proef is in overleg met de ondernemers tot stand gekomen. De proef is ingesteld omdat de bedrijven op de Handelsweg veel verkeer genereren met name van vrachtwagens voor de aan- en afvoer van goederen. Tijdens de proef is de Handelsweg gesplitst zodat de verkeersstromen zoveel als mogelijk worden gescheiden.

Het zuidelijk deel van de Handelsweg is tijdens de proef alleen in en uit te rijden via de Tuindersweg.  Het noordelijk deel van de Handelsweg is tijdens de proef bereikbaar via de nieuw aangelegde verlenging van de Voorweg. Vanaf de Verenambachtseweg kan verkeer vanuit zuidelijke richting via het nieuwe gedeelte van de Voorweg het noordelijk deel van de Handelsweg alleen inrijden en niet uitrijden. Via de noordelijke aansluiting van de Handelsweg op de Verenambachtseweg (ter hoogte van het Waterschapskantoor) kan verkeer de Handelsweg in- en uitrijden.
 
De proef start vandaag, 8 december.                
 
In de komende periode wordt met de volgende werkzaamheden aan de infrastructuur gewerkt:
  • De aanleg van de onderdoorgang Rijksstraatweg
  • Verdere aanleg van het verlengde deel van de Voorweg, tussen de onderdoorgang en de Handelsweg, pas na de zomer 2017
  • Aanleg van de rotonde Verenambachtseweg/ Spoorlaan
  • Noodzakelijk groot onderhoud aan de Handelsweg


Publicatiedatum: 12-12-2016

  

Reacties:


Het was vanmiddag chaos van de Bakker kant richting Coolfresh, er was geen doorkomen aan visa versa wat o.a. veroorzaakt werd door een geparkeerd(slapende ?) buitenlandse auto ter hoogte van ex Jaguar gebouw, Als dit nu eerst eens opgelost zou worden zou dat al een verbetering geven want zo werkt het echt niet.

M.V.G. Piet van Gorkum
Transportbedijf van Gorkum, Waddinxveen - 12-12-2016 18:51:15


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: