Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru gaat grotere volumes mango per luchtvracht exporteren

Als gevolg van de klimaatverandering is het aantal koude uren in Peru toegenomen, wat geresulteerd heeft in een uitstekend mangoseizoen. "De oogst begon in de eerste week van november en sindsdien heeft het weer een gunstige invloed op de productie gehad. We verwachten dat de volumes minimaal 20% groter zullen zijn dan vorig jaar," vertelt Gustavo Mezones, van het bedrijf Quechua Frutos y Vegetales.



"Aangezien de oogst eerder is aangevangen, zal Peru direct concurreren met buurland Braziliƫ en de grotere aanvoer zal mogelijk problemen op de markt geven. De vraag neemt echter ook toe, waardoor de situatie redelijk stabiel blijft. De prijzen vlakken iets af maar omdat het volume groter is, ondervinden we hier geen nadeel van," vervolgt Mezones.



"De grootste verandering van dit jaar is het feit dat producenten, die hun producten voorheen per schip naar de Verenigde Staten en Europa exporteerden als gevolg van de grote vraag overgaan zijn op luchtvracht. Aangezien we een grote aanvoer hebben, kunnen we eetrijpe mango's exporteren zonder dat dit van invloed is op de overige export," aldus Mezones.

Voor meer informatie:
Gustavo Adolfo Mezones
Quechua Frutos y Vegetales
Publicatiedatum: