Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Poolse appelexporteur gebruikt nieuw monitorsysteem

"Deze logistieke oplossing houdt temperatuur en locatie constant in de gaten"

De Poolse appelexporteur Genesis Fresh heeft een monitorsysteem geïnstalleerd voor zijn logistiek. "We zijn van mening dat fruit bij de eindbestemming net zo vers moet zijn als op het punt dat het in een truck wordt ingeladen. Dat was helaas niet altijd het geval," zegt Jan Nowakowski van Genesis Fresh. "Daarom gebruiken we een nieuwe oplossing genaamd Locus Traxx, dat continu de temperatuur en locatie van elke lading in de gaten houdt. Als er iets gebeurt, kunnen we contact opnemen met de exporteur en om speciale maatregelen vragen, zoals een grondige inspectie of een nieuwe lading ter vervanging. Hiermee kunnen we problemen oplossen zodra ze zich voordoen en soms zelfs nog voordat ze plaatsvinden."



Locus Traxx

"Voordat we gebruik gingen maken van Locus Traxx, maakten we ons constant zorgen over de kwaliteit van ons fruit bij aankomst. Nu hebben we volledige controle over de toestand van het fruit. Bij problemen kunnen we nu direct reageren." Genesis Fresh werkte nauw samen met het Amerikaanse bedrijf achter het monitorsysteem, Locus Traxx Worldwide, dat een onderdeel is van moederbedrijf Emerson. Hiermee is Genesis de exclusieve vertegenwoordiger van Locus Traxx in Polen.

"We zijn een bedrijf dat zich heeft gefocust op de controle van de ladingen die we exporteren. Omdat zaken zoals actuele locatie, huidige temperatuur en de veiligheid van bederfelijke en kostbare goederen hierbij van groot belang zijn, hebben we een goed begrip van het belang van informatie. Met ons nieuwe systeem zorgen we voor actuele informatie, waarbij we gebruik maken van de laatste technologie. Zo kunnen we bijvoorbeeld deze informatie direct naar je computer, tablet of smartphone sturen," licht Nowakowski toe.

Het belang van communicatie
Genesis Fresh houdt nauwlettend de markt in de gaten voor innovaties voor de gehele leveringsketen. Daarom heeft het bedrijf onlangs een managementsysteem voor bestellingen geïmplementeerd. Hiermee kan het bedrijf ter plekke een beeld krijgen van de situatie rondom elke verzonden lading.

"Het is voor optimalisatie en efficiëntie van groot belang dat bij elke stap de juiste mensen de juiste taken uitvoeren. Dit geldt met name als het aantal bestellingen toeneemt, zegt Alicja Solińska. Zij is sales manager bij Genesis Fresh en heeft een passie voor nieuwe technologie.



Helder
"In plaats van dat we dagelijks enorme hoeveelheden e-mails binnen het bedrijf uit moeten wisselen, hebben we nu een helder communicatiesysteem, dat elk risico op miscommunicatie uit de weg ruimt. Verkeerde informatie is een van de grootste redenen voor klachten binnen de AGF-sector," zegt Alicja.

"Bij Genesis Fresh zijn we ons er goed van bewust dat klantentevredenheid alleen kan worden verkregen door te zorgen voor de best mogelijke oplossingen. Daarom focussen we ons continu op innovatie."

Veel Poolse bedrijven hebben volgens haar echter niet dezelfde mentaliteit. "De meeste bedrijven focussen zich op andere aspecten van hun werkzaamheden. Zowel interne als externe communicatie moet nog steeds worden verbeterd. De wereld verandert continu. Genesis Fresh blijft up to date met alle ontwikkelingen en is een trendsetter op het gebied van klantenservice," zegt ze tot slot.

Voor meer informatie:
Jan Nowakowski
Genesis Fresh
Tel. +48 223783405
Email: j.nowakowski@genesisfresh.com
www.genesisfresh.com 
Publicatiedatum: