Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noten nog beter dan gedacht

Noten zitten boordevol onverzadigde vetzuren en vezels die onze ingewanden nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Maar noten doen meer dan dat. Ze zouden ook goed zijn tegen hartziekten, problemen aan de luchtwegen en diabetes. Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift BMC Medicine blijkt dat noten nóg beter zijn dan gedacht. Die conclusie trokken de onderzoekers na een analyse van 29 studies en 800.000 mensen.

Noten verlagen de kans op hartaandoeningen met 30 procent, voor kanker met 15 procent en ze verlagen de kans op vroegtijdig overlijden met 22 procent. Personen, die regelmatig noten eten, lopen ook minder risico op een overlijden door een aandoening aan de luchtwegen en het risico op diabetes nam eveneens met 40 procent af.

Noten bevatten echter veel calorieën en vetten, dus eten met mate blijft de boodschap. 20 gram is de aangeraden hoeveelheid. Meer zorgt er namelijk niet voor dat de positieve effecten verder toenemen, maar levert je dus enkel meer calorieën op.
Publicatiedatum: