Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WDP: In Barendrecht komt weer 40.000 m2 vrij voor de AGF-sector

Meerdere fases bouw The Greenery Barendrecht afgerond

WDP - De bouw van het nieuwe project voor The Greenery in Barendrecht verloopt voorspoedig. "Breda is enkele weken geleden opgeleverd en in Barendrecht hebben we al verschillende fases afgerond", vertelt Rien van Ast, directeur Nederland van WDP. "We hebben gekozen voor een fasering zodat de bedrijfsactiviteiten gewoon door kunnen gaan. Het project in Barendrecht omvat om 40.000 m2 en in Breda 20.000 m2. In totaal gaat het om een investering van ruim 70 miljoen euro."

Breda
Breda werd enkele weken geleden opgeleverd. "Het is nog niet volledig in gebruik genomen door The Greenery. Ze zijn het momenteel aan het inrichten. Eind december zou alles verhuisd moeten zijn, heb ik gehoord." De bouw in Breda liep volledig volgens plan en naar tevredenheid.


De bouw in Barendrecht. Klik hier voor meer foto's van WDP.

Barendrecht

"In Barendrecht is men momenteel bezig met de tweede fase van gebouw A, de krattenwasserij. Dit zal vermoedelijk half 2017 klaar zijn. Gebouw B is ondertussen gereed en in gebruik genomen. Met gebouw C moeten we nog beginnen. Dat wordt begin volgend jaar gesloopt. We starten daar met de nieuwbouw van fase 1 en als dat gereed is volgt fase 2." Het gehele project in Barendrecht zal half 2018 worden afgerond. "Over het algemeen is de bouw tot nu toe volgens plan verlopen", vervolgt Rien. "Er is helaas wel een technische storing geweest met één van de heimachines. Dus dat heeft wat meer tijd gekost bij gebouw A. Bouwbedrijf Van de Ven werkt zelfs in de kerstvakantie door om die achterstand in te halen. Er wordt alles aan gedaan om binnen de geplande tijd klaar te zijn."

Kosten inschatten

Rien legt uit hoe WDP werkt: "Wij zijn een beleggingsmaatschappij. Ons vermogen bestaat ongeveer voor 50% uit vreemd vermogen en voor 50% uit eigen vermogen, dus aandelen. We betalen over het vreemd vermogen natuurlijk rente. Het rendement over het eigen vermogen is enkele percentages. Dat wordt weer grotendeels gebruikt om aan onze aandeelhouders uit te keren. Daar zit onze winst in." WDP heeft een portefeuille van 1 miljard euro waarvan 30 tot 40% eigen projecten zijn, dus met deze ervaring kunnen we goed inschatten wat een project kost. De ene keer zitten we er wat naast, de andere keer verdienen we er iets op. Bijna alle projecten zijn op maat gemaakt. Eigenlijk is het vrij simpel met vloeren, daken en wanden. De ruwbouw is bijna altijd hetzelfde. Het zijn de installaties in het gebouw of de palen onder het gebouw die het verschil maken."


Impressie hoe het Spoorwegemplacement eruit zal gaan zien.

Nieuw project voor de AGF-sector

Het Spoorwegemplacement in Barendrecht, waar The Greenery was gevestigd, staat vanaf 1 april leeg. "Dat gaan we herontwikkelen voor de AGF-sector. We kunnen daar ongeveer 40.000 vierkante meter bouwen in het hart van de AGF-sector. Het zal een nieuw project zijn voor de komende jaren. We komen begin volgend jaar met het nieuwe Barendrecht-plan op de markt, maar geïnteresseerden kunnen zich natuurlijk al bij ons melden."

Voor meer informatie:
WDP
Hoge Mosten 2
4822 NH Breda - Nederland
+31 (0)76 5236650
www.wdp.eu
rien.vanast@wdp.eu