Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20 nieuwe Aldi-vestigingen in Ierland

Iceland slaat terug naar IJslandse overheid

Edeka en Rewe sluiten overeenkomst voor overname Kaiser´s
De Duitse retailgroepen Edeka en Rewe hebben onlangs een overeenkomst gesloten om Kaiser´s over te nemen. Hiermee komt een einde aan jaren onzekerheid omtrent de noodlijdende keten. Edeka en Rewe gaan een contract voor overname voorleggen aan de Duitse minister van economische zaken, die hier zijn goedkeuring voor met verlenen. Ook moet toestemming voor de overname worden gevraagd aan de Duitse mededingingsautoriteit. Edeka stemde twee jaar eerder al toe in de overname van Kaiser´s, maar in 2015 werd de overname tegengehouden door de mededingingsautoriteit. (Reuters)

Ierland: 20 nieuwe Aldi-vestigingen 
Aldi gaat met een investering van €100 miljoen in de komende drie jaar 20 nieuwe vestigingen openen in Ierland. Met de nieuwe winkels worden 400 nieuwe banen gecreëerd. Aldi heeft op dit moment een marktaandeel van 11,3% in de Ierse supermarktsector, die momenteel wordt gekenmerkt door de felle concurrentie. Daarmee is het de vijfde grootste keten van het land, op slechts 0,1% achter concurrent Lidl. (newstalk.com)

ICA Gruppen trekt zich terug uit Noorse markt

De Zweedse keten ICA Gruppen gaat zijn in Noorwegen gevestigde vastgoedbedrijf ICA Eiengom Norge AS verkopen. De 58 Noorse locaties van ICA worden voor €224 miljoen verkocht aan een Noors vastgoedbedrijf. De overname moet rond februari 2017 worden afgerond. (esmmagazine.com)

Walmart's nieuwe concept bedreigend voor Amazon en Kroger

Walmart gaat een nieuw winkelconcept toepassen dat een combinatie is van een pompstation en een buurtwinkel. Het concept heeft de naam Walmart Pickup and Fuel en verzorgt ook een online afhaaldienst. Op dit moment zijn er slechts twee winkels volgens dit concept in bedrijf in Huntsville, Alabama en Thornton, Colorado. Als dit format echter landelijk wordt ingevoerd, kan dit de keten veranderen in een nog grotere concurrent voor Amazon en Kroger, die zich juist veel meer hebben toegespitst op online retail. (businessinsider.com)

VS: Meijer benoemt Keyes tot CEO
Meijer Inc. gaat directeur Rick Keyes ook aanstellen als CEO. De huidige CEO Hank Meijer wordt per januari 2017 voorzitter van de raad van bestuur. Keyes werd vorig jaar directeur na het vertrek van J.K. Symancyk. 27 jaar geleden ging Keyes voor het eerst bij Meijer in dienst als apotheker. (supermarketnews.com)

VK: Aldi benoemd tot baby-Supermarkt van het Jaar 
Aldi is in het Verenigd Koninkrijk voor het tweede jaar op rij benoemd tot Supermarkt van het Jaar tijdens de prestigieuze Mother & Baby Awards 2017. (internationalsupermarketnews.com)

Carrefour in meer Chinese steden online van start
Carrefour China is in twee nieuwe Chinese steden aan de slag gegaan met zijn online supermarkt en mobiele app. Daarmee is de retailgroep net op tijd voor de kerstdagen. De website en app werden in april voor het eerst gelanceerd in Beijing en zijn nu beschikbaar in de steden Sjanghai, de oostelijke steden Wuxi en Suzhou en de westelijke steden Chengdu en Kunming. Carrefour wil met het einde van het jaar ook zijn diensten aanbieden in andere steden, zoals Wuhan. (igd.com)

India: Bio-segment van BigBasket neemt toe tot 40%

Omdat Indiase consumenten meer bereid zijn om online groenten en fruit te kopen, is de omzet van het afgelopen jaar van BigBasket.com toegenomen met 300%. De online supermarkt verwacht dat met het einde van het fiscale jaar een omzet wordt bereikt van Rs 20 miljard (€274 miljoen). Ook verwacht BigBasket dat dankzij de 4 miljoen geregistreerde klanten het relatief jonge bedrijf met maart 2018 voor het eerst winstgevend zal zijn. BigBasket haalt 60% van zijn versproducten direct van lokale telers. Hierdoor zijn de winstmarges toegenomen tot 6% of 7%. BigBasket is erop gericht om zijn biologisch assortiment en huismerk verder uit te werken en verwacht dat in het volgend jaar dit segment zal groeien van 35% tot 40%.
Klik hier om meer te lezen op indianexpress.com.

Iceland slaat terug naar IJslandse overheid

Volgens de Britse keten Iceland is de IJslandse overheid niet bereid om serieus in overleg te gaan om een oplossing te vinden voor een geschil omtrent het handelsmerk van de keten. Het land IJsland is begonnen met een juridische procedure tegen de keten Iceland, omdat volgens de overheid van het land het merk van Iceland ervoor zorgt dat IJslandse bedrijven hun producten niet meer "IJslands" kunnen noemen. (BBC)

Koreaanse retailer breidt uit in Vietnam via Vingroup

K&K, de eigenaar van de keten K-Market, is van plan om in Vietnam winkels te openen in winkelcentra van Vingroup. Het bedrijf is van plan om met 2020 100 supermarkten in bedrijf te hebben. Het doel is om in 2017 een omzet te behalen van meer dan US$100 miljoen (€93,4 miljoen). (igd.com)


Couche-Tard had tegenslagen in het tweede kwartaal
Klik hier om het artikel te lezen.

De schuld van de canadese keten Sobeys
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum: