Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgisch productiebedrijf van houten verpakkingen uitgegroeid tot grootste in de Benelux

Pooling Partners viert zestigjarig bestaan van productiebedrijf Pasec

Pooling Partners viert het zestigjarig bestaan van zijn productiebedrijf Pasec. Het productiebedrijf is de grootste in de Benelux op het gebied van houten verpakkingen. Jaarlijks worden er door de 140 medewerkers meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels geproduceerd.

Pasec werd in 1956 opgericht in Westmalle in België; dertig jaar later sloot het zich aan bij de Faber Halbertsma Groep, dat de markt tegenwoordig bewerkt onder de naam Pooling Partners. Bruno Deracourt, General Manager voor Pasec bij Pooling Partners is verheugd over het jubileum: "Het is bijzonder om te zien hoe Pasec zich in zestig jaar tijd heeft ontwikkeld en is uitgegroeid tot een zeer modern bedrijf in houten verpakkingen. Deze groei willen we de komende jaren voortzetten door onze hoge kwaliteitsnormen te handhaven en te blijven innoveren op het gebied van computergestuurde palletlijnen."

Hoge productie en korte levertijden
Het zestigjarig jubileum dankt het bedrijf mede aan zijn loyale en tevreden klanten. "Onze jarenlange samenwerking met toonaangevende bedrijven in diverse industriële sectoren is het beste bewijs van onze kwaliteit en service," zegt Deracourt. Door gebruik te maken van moderne computergestuurde palletlijnen zorgt het productiebedrijf van Pooling Partners voor een hoge productie van houten ladingdragers. Bovendien draagt het gemoderniseerde systeem bij aan korte levertijden van zowel standaardproducten als producten op maat. Alle houten producten worden behandeld volgens de gestelde kwaliteitsnormen, waaronder ISPM-15.

Kijkje in de fabriekshallen
Het zestigjarig jubileum is recentelijk op de Belgische vestiging gevierd. Het productiebedrijf opende daarbij de deuren van zijn fabriekshallen voor gezinnen van het personeel. Zij kregen een exclusieve rondleiding door de historische fabriekshallen.

 
Luchtfoto van Pasec in Malle, België

Over Pooling Partners
Pooling Partners is marktleider in Europa op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten en productie van houten pallets en kisten.
Het Nederlandse familiebedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1891, biedt drie soorten poolingnetwerken: de IPP Logipal pool, het netwerk van PAKi Logistics en het PRS Return System.

De IPP Logipal-pool is toonaangevend in verhuur van pallets en boxen voor de FMCG en andere logistieke ketens in heel Europa. Via een uitgebreid netwerk van servicecentres huren klanten IPP-poolmateriaal voor opslag en transport van hun producten. Dankzij de IPP Logipal poolingsexpertise van het ophalen, repareren en hergebruiken, ontvangen klanten hun poolmateriaal waar en wanneer ze het nodig hebben.

Het Europese netwerk van PAKi is leidend op het gebied van poolmanagement van uitwisselbare en gestandaardiseerde ladingdragers, zoals Europallets en draadboxen. Het netwerk zorgt ervoor dat klanten pallets en boxen van de juiste kwaliteit ontvangen en hun materiaal weer kunnen inleveren waar en wanneer het hen het beste uitkomt. Het fijnmazige netwerk beschikt over meer dan 10.000 poolingstations door heel Europa.

Het PRS Return System is een efficiënt en betrouwbaar poolingssysteem voor gebruikers van CP-pallets in de complexe logistieke ketens in de polymerenindustrie in Europa en Turkije. Door herbruikbare pallets in te zetten heeft het systeem er in de afgelopen twintig jaar voor gezorgd dat de hoeveelheid afval van verpakkingsmateriaal in deze industrie flink is verminderd.

Pooling Partners is een exponent van de circulaire economie. Het bedrijf stimuleert recuperatie, herstel en continu hergebruik van gestandaardiseerde pallets en boxen in efficiënte en duurzame poolingssystemen. Pooling Partners ondersteunt ecologisch verantwoorde bosbouw en produceert en repareert per jaar meer dan 20 miljoen pallets en boxen van PEFC of FSC gecertificeerd hout. De onderneming heeft een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro en circa 800 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Betuwe, Nederland. Meer informatie is te vinden op www.poolingpartners.com.
 
Publicatiedatum: