Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzaam en efficiënt

Zachtfruitsector Huelva past precisie-irrigatie toe

Het Irrigatie Platform van Huelva schat dat op een areaal van ruim 3.000 hectare precisie-irrigatie toegepast wordt. Bij deze irrigatiemethode krijgen de planten uitsluitend de hoeveelheid water die zij nodig hebben. Het systeem werd opgezet door verschillende gemeenten in de provincie.

Cristobál Picón, voorzitter van het Platform, vertelt dat dit betekent dat 32% van het geïrrigeerde areaal in de provincie duurzame productietechnieken toepast, waarbij de hoeveelheid water per plant bepaald kan worden. Via sensoren in de grond krijgt de teler informatie over de vochtigheid van de bodem en de conditie van de plantenwortels. Door applicaties op mobiele apparatuur kan vervolgens de irrigatie naar behoefte gereguleerd worden.

"We hebben controle over iedere druppel water die de planten krijgen," vervolgt Picón. Het areaal dat op deze duurzame en efficiënte manier geïrrigeerd wordt is al met 160% gegroeid en blijft groeien." Dit is eveneens af te leiden uit de opmars van bedrijven die deze gespecialiseerde technologie aan de zachtfruitbedrijven leveren.

Het Huelva Irrigatie Platform vertelt dat het toepassen van deze irrigatiemethode maar één van vele voorbeelden is van de manieren waarop telers in de regio werken aan de overgang naar nieuwe, duurzame productiemethoden.

"In deze sector willen we de duurzaamheid verhogen door milieuvriendelijke productietechnieken toe te passen om op die manier ook een natuurlijker product te telen," vertelt de voorzitter. Hij voegt er aan toe dat geïntegreerde productie al in 85% van de sector toegepast wordt en ook het gebruik van milieuvriendelijke technieken en biologische gewasbeschermingsmiddelen neemt voortdurend toe. 

Bron: plataformaregadioscondado.com

Publicatiedatum: