Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat zijn de gevolgen van Brexit voor aardappelsector?

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn tezamen Europa's grootste aardappelconsumenten met een jaarlijkse consumptie van 6 miljoen ton. Het Verenigd Koninkrijk produceert 5,5 miljoen ton aardappelen op jaarbasis hetgeen niet dekkend is voor de binnenlandse consumptie.

Het Verenigd Koninkrijk zal minimaal tot aan het voorjaar van 2019 onderdeel uitmaken van de EU en mogelijk zelfs langer, afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen met de lidstaten.

Tot aan april importeerde het Verenigd Koninkrijk meer aardappelen en aardappelproducten dan het exporteerde, namelijk voor €332,5 miljoen. De afzet op de binnenlandse markt bedroeg ruim een half miljard euro.

Pootaardappelen vallen echter niet onder het 14% tarief van de Wereldhandelsorganisatie maar zouden onder het 4,5% tarief kunnen vallen. Dit zal minimale gevolgen hebben voor de handel in pootgoed zelf maar er is nog geen inschatting gemaakt van de mogelijke gevolgen voor de totale aardappelsector.


Bron: potatobusiness.com
Publicatiedatum: