Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
M. Wakibia van Wintechs Merchants

"We kunnen bijna jaarrond avocado's uit Kenia leveren"

Tholen - "In Kenia hebben we een grote productie van avocado's. Wij zijn als bedrijf gespecialiseerd in dit product en willen de export naar Europa verhogen", vertelt Samson M. Wakibia van Wintechs Merchants. Hij geeft aan dat ze eigen productie hebben en er verschillende kleine GlobalGAP-gecertificeerde producenten aan het bedrijf leveren. Het zijn ongeveer vijf groepen van elk 300 telers. De grootste teler heeft zo'n vijf hectare en de kleinste één hectare."


Samson M. Wakibia tijdens de Amsterdam Produce Show met één van zijn klanten Guido van Meggelen van Jambo Fresh BV.

Bijna jaarrond

De telers zijn gevestigd in de verschillende delen van Kenia. "Er zijn drie ecologische zones en in elke zone zitten producenten die aan Wintechs leveren. We kunnen meerdere keren per jaar oogsten en zo bijna jaarrond avocado's uit Kenia exporteren. De oogst start eind februari en eindigt in november. We leveren bijna jaarrond. Alleen in twee zomermaanden is er geen product vanwege de omschakeling tussen twee seizoenen."



De managing director van het bedrijf Wintechs Merchants geeft aan dat ze bestaan sinds 2005 en toen alleen nog aan exportbedrijven leverden. "Vanaf het jaar 2007 gingen we zelf exporteren, met name naar het Midden-Oosten. Vanaf 2012 leveren we ook naar Europa, wat een zeer interessante markt blijkt. De grootste afnemers zijn Nederland, Spanje en Frankrijk. De komende jaren willen we de afzet in deze landen verhogen."

Voor meer informatie:
Samson Wakibia
wintechs merchants ltd
Saku Business Park,
ware house no.17
North Airport Road
telle +254 715 545 564 ext. 102
Mob +254 722 502 933,
www.wintechsmerchants.com
Skype: samson.wakibia