Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
versterking op de Europese en Aziatische markt

Mahindra (India) neemt 60% aandeel in Origin Fruit Direct Holding

Mahindra Agri Solutions (India) heeft een belang van 60% genomen in de Nederlandse fruitimporteur Origin Fruit Direct Holding (OFD). De overname biedt het Indiase fruitbedrijf een uitvalsbasis voor de inkoop van fruit vanuit Zuid-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika en de distributie van het fruit in Europa en China. OFD Holding BV is eigenaar van Origin Fruit Direct, Origin Direct Azië en Origin Fruit Services Zuid-Amerika die respectievelijk gevestigd zijn in Nederland, China en Chili.

Volgens Ashok Sharma van Mahindra brengt de investering in OFD een stap dichter bij de ambitie om een belangrijke speler te worden op het wereldtoneel van de druivenhandel. "We werken al zeer vele jaren in India met telers samen en deze deal zal onze telers veel synergie bieden in de toegang tot nieuwe markten en zal het rendement van de telers verbeteren." Dat beaamt Vikram Puri, die aangeeft dat de investering in OFD een aanwezigheid versterkt op de Europese en Chinese markt. "Hierdoor kunnen we de relatie met nieuwe klanten uitbreiden met met bestaande klanten versterken."

Directeur Corné van de Klundert van OFD geeft aan erg blij te zijn met de investering van Mahindra. "Dit zal onze positie in de geïntegreerde keten versterken. OFD werd in 2006 opgericht als het verkoopbedrijf van een Zuid-Afrikaanse teler en vormt sindsdien een netwerk van retailklanten in Europa en Azië. India is een steeds belangrijkere leverancier van druiven op onze markten en Mahindra is een van de grootste exporteurs die ons toegang geven tot een groeiend volume kwaliteitsdruiven. We kijken uit naar de samenwerking."

Voor meer informatie:
Corne van de Klundert
Origin Fruit Direct
Tel: +31 (0)88 244 93 08
corne@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl
Publicatiedatum: