Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie over leerproductie van afgedankt fruit

In Bibliotheek Ligne in Sittard vindt van 30 november tot 11 december de tentoonstelling Fruitleather Rotterdam plaats, een expositie van afgedankt fruit dat werd verwerkt tot design. Fruitleather Rotterdam is opgezet door Koen Meerkerk en Hugo de Boon en laat zien hoe afgedankt fruit wordt omgezet in duurzaam, leerachtig materiaal. Uit fruitafval wordt een nieuw soort materiaal gecreƫerd dat op verschillende manieren verwerkt kan worden tot nieuwe producten. De mensen van Fruitleather Rotterdam zijn momenteel het materiaal verder aan het ontwikkelen zodat het sterk genoeg is om te gebruiken voor schoenen, handtassen en andere producten in de toekomst.



Fruitleather Rotterdam is een collectief van designers afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij werken multidisciplinair samen op het gebied van maatschappelijke onderwerpen. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Bibliotheek Ligne.

Voor meer informatie:
Fruitleather

Hugo de Boon
+31647651019
Hugo@fruitleather.nl
www.fruitleather.nl

Maasboulevard 100
Rotterdam
Publicatiedatum: