Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse pond sterker tegen dollar en euro

Het Britse pond steeg in waarde tegenover zowel de dollar als de euro in reactie op nieuws dat de Britten willen betalen voor toegang tot de Europese markt na een vertrek uit de Unie. Daarmee gokken de markten op een zogenaamde 'soft Brexit'



De koers steeg met 1,5 procent op donderdag naar een waarde van 1,2691 tegen de dollar. Dat is het hoogste niveau sinds de munt begin oktober in enkele minuten een verlies van 6 procent incasseerde. Ook tegen de euro doet de Britse munt het goed. De koers EUR/GBP stond op 0,8445. Het dieptepunt lag deze week op 0,8368. De koers GBP/EUR stond op 1,1842. Dat is onder de beste koers van de week 1,1949.

De koersverandering ligt onder andere in de uitspraak van de Britse Brexit minister David Davis die in het parlement zei dat de Britten overwegen de EU te willen betalen in ruil voor toegang tot de Europese markt. De Britten willen een goede deal om de producten binnen Europa af te kunnen zetten. Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep, heeft aangegeven dat het belangrijk is om de Britten een veilige toegang te geven tot de Europese markt, maar dat daar wel een prijskaartje aanhangt.