Diepvriesavocado's als alternatief
"Het product dat de laatste tijd het meest in populariteit is gestegen, is de diepvriesavocado. We zijn nu al verwikkeld met de export hiervan en zien elk jaar weer een significante toename in vraag naar dit product. De prijs van diepvriesavocado's kan zoveel als 50% lager uitvallen dan bij verse avocado's. We verbeteren de houdbaarheid van het product door het te dompelen in een mix van citroenzuur, ascorbinezuur en zout. ook wordt de avocado vacuüm verpakt met stikstof. Hierdoor wordt de avocado verwerkt als hij precies rijp genoeg is en verliest hij niets van zijn voedingswaarde," legt Urbina uit.
De avocado als diepvriesproduct kan een mooi alternatief zijn voor consumenten die nog niet zo gewend zijn aan avocado's. "Het voordeel van dit alternatief is dat precies de gewenste hoeveelheid kan worden geconsumeerd. Het product is direct klaar voor gebruik, omdat hij is geschild en de pit is verwijderd. Dat bespaart tijd. Bij verse avocado's heb je als consument bovendien wat achtergrondkennis van het rijpingsproces nodig. De diepvriesavocado is in dat opzicht praktischer. Bovendien kan hij het hele jaar door worden geconsumeerd."
Voor meer informatie:
Gastón Urbina
Agropackers SAC
T: +51 9990-49070
E: gurbina@agropackers.com.pe
www.agropackers.com.pe