Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Madagascar: lagere kwaliteit lychees

Het lycheeseizoen is in november begonnen en zal tot januari duren in de regio's Antsinanana en Analanjirofo. Deze regio's zorgen voor 55% van de totale lycheeproductie in Madagaskar, die op 100.000 ton per jaar ligt. In de 2 regio's zijn 30.000 families en 3.000 plukkers werkzaam in de sector.

Ondernemers in de regio willen de zeevracht verhogen tot 20.000 ton voor het 2016-2017 seizoen, vergeleken met 17.846 ton in 2015-2016 en 16.493 ton in 2014-2015. Door een tekort aan regen is de kwaliteit dit seizoen wel minder dan normaal.

Lychees uit Madagaskar moeten voldoen aan internationale regelgeving wanneer zij naar het buitenland geëxporteerd worden. Dit geldt voor zowel de maat als het residuniveau van de lychees. 70% van de lychees op de Europese markt komt uit Madagaskar en Europa is ook de belangrijkste bestemming voor lychees uit Madagaskar (voornamelijk Frankrijk, Nederland, België en Duitsland). 28,4% van de lychees in Europa komt uit Zuid-Afrika en ongeveer 1% van omliggende eilanden zoals Mauritius en Réunion. 

Publicatiedatum: