Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunststof fruitkistenfabrikant Schoeller Allibert investeert 15 miljoen in nieuwe productielocatie

Binnenkort vindt in Beringen de eerstesteenlegging plaats van de nieuwe Belgische vestiging van Schoeller Allibert. Op termijn zullen er in de greenfield zo'n 70 mensen aan de slag gaan. Schoeller Allibert is Europees marktleider in herbruikbare kunststofverpakkingen en containers en biedt daarmee duurzame alternatieven voor wegwerpverpakkingen als karton, hout en plastic voor eenmalig gebruik. Het bedrijf levert in de AGF-sector plastic kisten en kratten van de oogst tot het supermarktschap.


 
Wat dit project nog meer bijzonder maakt, is dat de Limburgse ondernemer Ludo Gielen, die het innovatieteam van Schoeller Allibert leidt, zelf fors in het gebouw investeert. Hij gelooft dan ook rotsvast in de toekomst van de herbruikbare kunststofverpakkingen en containers én in de groei die Schoeller Allibert nog zal kunnen maken. De nieuwe locatie moet een modelfabriek worden voor de toekomstige vestigingen van de groep. Er wordt ook op technologisch vlak fors geïnvesteerd, en dat in Big Product Mould Technologie.
 
"Je zult er een van de grootste machines van de Benelux vinden, met een shotvolume van zo'n 45 kilo. Onze productie, die de Benelux, Noord-Frankrijk, West-Duitsland en het VK moet bedienen, zal dan ook vooral gericht zijn op onze grote producten. Zoals de Big Box Maximus 850 L, die onder andere voor de fruitteelt is bestemd of de plastic ClickPall voor de petrochemie. De eerste producten zullen in de zomer van 2017 van de band rollen", zegt Ludo Gielen.
 
De nieuwe vestiging in Beringen werd ontworpen door architectenbureau Wastiau & Co. "Het wordt een lichtrijke fabriek waar het aangenaam is om te werken," vertelt Ludo Gielen. "De plant zal bestaan uit een productiehal van 6.500 m², over 3.500 m² buitenopslagruimte beschikken en er komt een sales en innovation center van 1.200 m². Op de tweede verdieping voorzien we een inspirerende brainstormruimte."
 
Voor meer informatie:
Schoeller Allibert
Gevestigd in Hardenberg en Leopoldsburg
Tel: +31 523 727 026
Tel: +32 11 39 38 38
info.hardenberg@schoellerallibert.com
info.leopoldsburg@schoellerallibert.com
www.schoellerallibert.com
Publicatiedatum: