Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sicilaans citrusseizoen gestart met kleine volumes en grote maten

Voor het Siciliaanse Colleroni is het citrusseizoen net van start gegaan. De vroege Navelina sinaasappelen waren eerder rijp waren, waardoor al begin november geoogst kon worden.



"De volumes zijn dit seizoen kleiner maar de maten daarentegen zijn groter," vertelt inkoopmanager Paolo Raudino. Het fruit zal wat duurder zijn maar dat betekent overigens niet dat telers er meer aan verdienen."

"In tegenstelling tot andere regio's is het neerslagpatroon hier normaal geweest na een periode van droogte. De lage temperaturen van de laatste paar dagen zorgen ervoor dat de (bloed)sinaasappelen goed op kleur komen."



Mimmo Fisicaro legt uit dat het seizoen mogelijk een maand eerder zal eindigen maar verwacht dat het bedrijf desondanks al zijn klanten zal kunnen beleveren. Salesmanager Sammy Fisicaro legt uit dat Colleroni zelfs aan nieuwe klanten zal kunnen leveren omdat in geval van een krappe aanvoer gespecialiseerde telers vaak benaderd worden. "Colleroni heeft zijn naam op de markt gevestigd als specialist in citrus, watermeloen, druiven en granaatappelen."



Het is pas een aantal jaren geleden dat er granaatappelbomen zijn aangeplant, waardoor het volledige productiepotentieel nog niet bereikt is. Het seizoen begon half september met de oogst van de Parfiankaras en sinds 10 oktober worden ook de Wonderful granaatappelen geoogst.




"We hopen onze granaatappelen tot aan de Kerst te kunnen vermarkten omdat zij verfijnder zijn dan sinaasappelen. We werken nog steeds aan het verbeteren van onze teeltmethoden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat granaatappelen onmiddellijk geoogst worden zodra zij rijp zijn."



Colleroni produceert verschillende sinaasappelrassen: Tarocco, Moro, Sanguinello, Washington Navel en Ovale. Het bedrijf teelt ook citroenen. 25% van de productie is bestemd voor de verwerkende sector en zo'n 10% van het citrus wordt geƫxporteerd.


"Het PGI-keurmerk voegt waarde toe aan onze sinaasappelen en druiven. De concurrentie van Spanje neemt af ten opzichte van voorgaande jaren maar dat komt omdat de Italiaanse markt minder betaalt dan andere markten."

Contact:
Sede legale:
Via Taranto, 1
Pedagaggi (SR)
Tel.: (+39) 095 995515
Fax: (+39) 095 8880504
Email: info@colleroni.it
Web: www.colleroni.it
Publicatiedatum: