Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland krijgt € 30 mln van EU voor continuering schoolfruitprogramma

Duitse scholen kunnen ook komend jaar weer voordelig verse groenten, fruit en verse zuivelproducten krijgen. Na de Duitse Bondsdag heeft nu ook de Duitse Bondsraad ingestemd met het wetsontwerp van de Bondsregering over het nieuwe EU-schoolprogramma voor groenten, fruit en melk.


In de pauze kunnen de scholieren voordelig verse melk kopen. Daarnaast kunnen scholen vanwege het EU-schoolfruitprogramma goedkoop 'schoolfruit' en goedkope 'schoolgroenten' ontvangen. Beide aanbiedingen waren tot nu toe in verschillende EU-programma's geregeld en worden nu samengevoegd. Dit vormt de kern van het nieuwe EU-schoolprogramma, dat de omvang en de verdeling van de daarvoor benodigde subsidie over de lidstaten verdeelt. Het nieuwe EU-schoolprogramma zal ingaan vanaf schooljaar 2017/2018.

Voor de Duitse landbouwminister Christian Schmidt is het nieuwe EU-schoolprogramma "een groot succes". "Daarmee kan het nog beter lukken om deze gezonde levensmiddelen aanlokkelijk te maken voor kinderen en ze een evenwichtige voeding aan te leren", zei Christian Schmidt in juli na het kabinetsbesluit.

Circa 30 miljoen euro voor Duitsland
De EU stelt jaarlijks tot 250 miljoen euro ter beschikking om op scholen en kinderdagverblijven gezonde landbouwproducten voordelig aan te kunnen bieden. Van dit bedrag vloeit meer dan 29 miljoen euro naar Duitsland: minstens 19,7 miljoen euro voor groenten en fruit en 9,4 miljoen euro voor zuivelproducten. Dit aandeel kan nog stijgen wanneer andere lidstaten hun financiƫle middelen niet volledig benutten. Hier heeft Duitsland in het verleden al meer van geprofiteerd. In de wet wordt ook de verdeelsleutel vastgelegd, die de financiƫle middelen verdeelt over de de afzonderlijke Duitse deelstaten. Het belangrijkste criterium voor de verdeling is het aantal zes- tot tienjarige kinderen in een deelstaat. De concrete omzetting van het EU-schoolprogramma nemen de deelstaten zelf op zich.
Publicatiedatum: