Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afname export Pools appelconcentraat

Volgens een landbouwmarktanalist bij BGZ BNP Paribas, is Polen nog steeds de tweede grootste exporteur van appelconcentraat na China. Ongeveer 87% van het Poolse appelconcentraat wordt geĆ«xporteerd. 

Data van Eurostat laat zien dat Polen in de eerste 8 maanden van 2016 175.000 ton appelconcentraat heeft geproduceerd, 11% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt vooral door een afname in de export naar de VS. Kowalewska: "De VS importeerde in deze periode maar 3.000 ton concentraat, ongeveer 87% minder dan in deze periode vorig jaar. De export naar de VS was vorig jaar ook wel bijzonder hoog, tot wel 3 keer hoger dan het jaar daarvoor. Er is dit seizoen ook veel concurrentie geweest van Chinese producenten."

Duitsland importeert het meeste Poolse appelconcentraat. In de eerste 8 maanden van dit jaar was dit 85.000 ton, 4% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Export naar het Verenigd Koninkrijk is ook gedaald met 21% tot 16.000 ton. Dit wordt deels gecompenseerd door grotere export naar Nederland, Oostenrijk en Frankrijk. "Dankzij de lagere oogst in China en grote delen van de EU en de kleinere vraag vanuit de VS zal Polen waarschijnlijk een aantrekkelijke partner zijn op de markt voor appelconcentraat," meldde de expert van BGZ BNP Paribas. 

Publicatiedatum: