Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het sluiten van markten is zorgwekkend"

"We maken ons niet zozeer zorgen over Brexit maar wel over de algehele krimp van markten. Veel landen sluiten hun markten in plaats van ze open te stellen, zoals dat jarenlang wel het geval was," vertelt Simone Pilati, directeur van Consorzio La Trentina.



Tot deze markten behoren Rusland, Algerije, Egypte en Libië. Dit alles komt op een moment dat het protectionisme van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten toeneemt.

Pilati beschouwt de samenwerking van Assomela en CSO Ferrara met het ministerie van Landbouw om nieuwe markten te betreden in Azië, zoals Vietnam en China, dan ook als cruciaal. In India zijn Italiaanse appelen dankzij Consorzio al op de markt gekomen. "De uitstekende houdbaarheid van onze appelen dit seizoen stelt ons in staat te exporteren naar nog verdere bestemmingen. Naast het uitbreiden van de afzetmarkten is het vernieuwen van rassen ook belangrijk. Er zijn smakelijke rassen nodig om aan de consumentenvraag te beantwoorden. Consorzio la Trentina zal het ras Opal gaan telen."




Het nastreven van een duidelijke doelstelling is wat echt het verschil maakt. Een eigenschap die duidelijk aanwezig is in de appelsector van Trentino Alto Adige, die goed vertegenwoordigd wat tijdens de vakbeurs Interpoma. "We nemen al sinds 2002 deel aan deze beurs. Één van de geheimen achter het succes van Interpoma is dat de beurs alleen gericht is op appelen en niet zozeer op cijfers. Als men ervan overtuigd is dat een idee goed is, moet men zich daar niet vanaf laten brengen."

Pilati is van mening dat het niet nodig is om jaarlijks een beurs te houden voor de appelsector. "Er worden wereldwijd veel appelen geteeld. Interpoma toont aan dat het produceren van kwaliteitsfruit de enige manier is om concurrerend te blijven.'
Consorzio La Trentina investeert ook in het opnieuw op de markt brengen van pruimen uit Dro, een fruitsoort die typerend is voor de regio en het BOB-keurmerk draagt.

Contact:
Consorzio La Trentina S.c.c.
Via Brennero, 322
38121 Trento (TN) – Italia
Tel.: (+39) 0461 421575
Fax: (+39) 0461 420011
Email: info@latrentina.it
Web: www.latrentina.it
Publicatiedatum: