Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We hopen op een betere citrusmarkt in december"

"Dit jaar is het sinaasappelseizoen al halverwege oktober begonnen, waardoor we hebben kunnen profiteren van hogere prijzen van citrus uit het zuidelijk halfrond en het feit dat ons fruit van goede kwaliteit was," legt Victor Vercher van Frutas Vercher uit.

Volgens de producent en exporteur waren de eerste drie weken goed wat betreft afzet en prijzen. Nu de aanvoer groter wordt, zijn de prijzen echter gekelderd. 
"Gezien de hoge kwaliteit van het fruit dit seizoen, hadden we aanvankelijk goede vooruitzichten, maar in plaats daarvan hebben de prijzen een dieptepunt bereikt. Er zijn grote volumes geoogst en uiteraard moeten deze zo snel mogelijk vermarkt worden," legt Vercher uit. "We hopen dat de markt, evenals voorgaande seizoenen, in december beter wordt."

Frutas Vercher viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. Het in Valencia gevestigde familiebedrijf wordt heden ten dage gerund door de derde generatie en bezit een faciliteit van 7.000 m2 waar 28.000 ton clementines, sinaasappelen en citroenen verwerkt worden. 25% van dit volume is afkomstig uit eigen productie.




"Zo'n twintig jaar geleden zijn we gestart met de citrusexport. Tegenwoordig leveren we jaarrond sinaasappelen, mandarijnen en citroenen uit Spanje. In de wintermaanden importeren we uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika," vervolgt Vercher.

Het bedrijf exporteert voornamelijk naar Frankrijk, Duitsland, Italië en Scandinavië. Sinds het wegvallen van de Russische markt heeft het bedrijf zijn aanwezigheid op de retail- en groothandelsmarkt in Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten versterkt. 




"Onlangs hebben we een hypermoderne verwerkings- en verpakkingslijn in gebruik genomen en verpakken we voor de Sorma Group. We hebben een sorteermachine met 6 sorteerlijnen aangeschaft die het fruit sorteert op kaliber, gewicht, kleur en externe kwaliteit. Hierdoor kunnen we niet alleen kwantitatief groeien maar worden we ook efficiënter. Bovendien hanteren we hoge kwaliteitsnormen (IFS, GlobalGAP, SA800) en zijn we in staat te beantwoorden aan de specifieke eisen van onze klanten," aldus Vercher.

"We zijn zojuist begonnen met een lijn mandarijnen en sinaasappelen met blad. Dit is een nieuwe markt voor ons die in landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje groeit."

Voor meer infromatie:
Víctor Vercher
Frutas Vercher
Avenida de la Valldigna, 7
46791 Benifairó de la Valldigna. Valencia. Spain
victor@frutasvercher.com
frutasvercher.com
Publicatiedatum: